Tips voor eigenaren en verzorgers
Tips voor eigenaren en verzorgers

5 tips voor eigenaren en verzorgers

Nieuws

Eigenaren en verzorgers delen samen de verzorging voor een paard. Hieronder een aantal tips voor een optimale samenwerking!Tip 1: De zoektocht


Ben je nog op zoek naar een verzorgpaard of juist naar een verzorg(st)er? Wees in beide gevallen heel concreet, duidelijk en reëel over wat wel en niet kan.

Tip 2: Communicatie


Het belangrijkste hierbij is: eerlijkheid. Wees eerlijk tegenover jezelf, de eigenaar en het paard. Bedenk wel hoe je iets brengt, daar behoud je een prettige relatie mee.

Praktische tip: een schriftje in je kast leggen waar je iedere dag wat in kunt schrijven. Zo weten beide verzorgers van het paard wat het paard heeft gedaan en hoe het ging. Ook als het paard een wondje heeft of vreemd gedrag vertoont kun je dit aan elkaar laten weten.

Tip 3: Een goede relatie onderhouden


Als eigenaar en verzorger zie je elkaar soms weinig. Zorg er wel voor dat je weet wat er in elkaars leven gebeurt. Zo creëer je meer begrip.

Praktische tip: het helpt om elkaar af en toe te bedanken. Stuur een berichtje, leg wat in de kast neer of verzin iets anders leuks! (Maak een appgroep aan ;) )

Tip 4: Het is niet erg als je niet van alles een succes weet te maken


Soms is het nu eenmaal zo dat het niet klikt met het paard en/of de eigenaar. Even doorzetten kan een hele goede keuze zijn. Maar soms is het beter om eerlijk te zeggen dat het niet is wat je zocht.

Praktische tip: Wanneer je wilt stoppen met een paard verzorgen doe dat dan niet van de een op de andere dag. Geef de eigenaar van het paard even de tijd om wat anders te regelen.

Tip 5: Probeer een goede balans te houden tussen geven en nemen


Hier geldt dat je zelf bepaalt waarmee je akkoord gaat. Vind je het prima om twee stallen uit te mesten? Of wil je liever twee paarden rijden? Stel je eigen grenzen aan het werk dat je wil verzetten. Wees duidelijk tegenover elkaar.
Vijf tips voor eigenaren en verzorgers