Fotoshoot
Fotoshoot

5 tips voor low budget paardenfoto’s!

Nieuws

Je hoeft Instagram maar te openen en je wordt overspoeld met de meest jaloersmakende paardenfoto’s. Mooie kleuren, prachtige achtergronden en altijd blij ogende paarden. En dat terwijl jouw paard op de één of andere manier altijd transformeert in een chagrijnige lama als je je telefoon tevoorschijn tovert om hem te fotograferen. Met deze tips zorg je ervoor dat ook jouw paard als een volleerd model op de foto komt. En je hebt er niet eens een dure spiegelreflexcamera voor nodig!Tip 1 – Vraag hulp!


[caption id=”attachment_92280” align=”alignright” width=”225”] “Qua achtergrond heeft een poetsplaats nou niet echt een wow-factor”[/caption]

Het is echt heel lastig om én je paard én je mobiel vast te houden, om daarna nog te proberen op een knopje te drukken. Daarom is het fijn om een extra paar handen te hebben die bijvoorbeeld het halstertouw vast kunnen houden, of iemand om op en neer te springen om de oortjes naar voren te krijgen.

Tip 2 - Zoek een interessante hoek


Hier moet je een beetje gevoel in krijgen. De ene hoek is namelijk meer flatterend dan de andere. Over het algemeen is het mooi om van een iets lager standpunt te fotograferen, zodat het paard echt uit het beeld springt. Probeer bijvoorbeeld ook een keer van achter te fotograferen wanneer een paard omkijkt. Als je hier lekker mee speelt merk je vanzelf wat wel en wat niet werkt.

Tip 3 - Kies je achtergrond bewust


[caption id=”attachment_92279” align=”alignright” width=”225”] “Kies liever voor een natuurlijke achtergrond: bomen of weilanden bijvoorbeeld”[/caption]

Een poetsplaats is misschien een handige plek om je paard te fotograferen, maar qua achtergrond heeft een poetsplaats nou niet echt een wow-factor. Kies liever voor een natuurlijke achtergrond: bomen of weilanden bijvoorbeeld. Hoe rustiger je achtergrond, hoe meer je paard eruit zal springen!

Tip 4 - Let op details!


Op een foto vallen details veel meer op. Het is daarom goed om even kritisch naar je paard te kijken voordat je hem op de foto zet. Zit er geen strootje in zijn manen? Hangt zijn voorpluk niet voor zijn ogen?

Daarnaast is een foto met de oortjes naar voren natuurlijk het leukste. Er zijn verschillende trucjes die je hiervoor kan toepassen. Je kunt kraken met een plastic zakje, of bijvoorbeeld een app met hinnikgeluidjes downloaden. Dit werkt vaak erg goed! Controleer wel eerst even in een veilige omgeving hoe je paard erop reageert. Sommige worden er erg enthousiast van.

Tip 5 - De nabewerking


[caption id=”attachment_92281” align=”alignright” width=”240”] “Als je lekker hebt gefotografeerd, is de finishing touch natuurlijk een mooie bewerking”[/caption]

Als je lekker hebt gefotografeerd, is de finishing touch natuurlijk een mooie bewerking. De meeste telefoons hebben een aantal standaard filters waar je mee kan spelen. Op Instagram vind je ook een breed scala aan filters die van je kiekje een gave plaat maken. Ook biedt Instagram de optie om bijvoorbeeld het contrast en de kleurtemperatuur aan te passen.

Wees wel kritisch: sommige filters kun je beter overslaan, die maken de kleuren bijvoorbeeld schreeuwerig en doen de foto geen goed.

Succes met de shoot! We zijn benieuwd naar de resultaten. Hebben jullie nog aanvullende tips?

Wil je meer weten over paardenfotografie? Lees ook de 7 Fotografietips van Nikki de Kerf.

Bron: Bitmagazine.nl
Fotoshoot
Fotoshoot
Fotoshoot