val
val

7 Reacties als je een paardgerelateerde verwonding hebt

Nieuws

Wanneer je paard een kwaal of een blessure heeft is men één en al oor en zijn de reacties sympathiek. Maar, als jij een verwonding of pijntje hebt dat paardgerelateerd is, dan zijn de reacties anders. De volgende uitspraken komen je vast bekend voor...1. Je man, vrouw, vriend of vriendin smeekt je...


“Blijf alsjeblieft toch weg bij paarden. Al is het maar deze week, om te herstellen? De bruiloft van je zus is volgend weekend, je wil daar niet met een arm in het gips en een blauw oog rondlopen!”

2. Je beste vriend(in)...


*Hard lachend* “Hoe heb je dat in hemelsnaam voor elkaar gekregen?! Je zou jezelf gezien moeten hebben, je vlóóg! Dit filmpje is sowieso geweldig voor op Facebook: een dubbelsprong - hoe het niet moet! Oh, er zit trouwens nog wat modder op je neus!”

3. Je ouders die niets met paarden hebben...


“We waren zó bezorgd toen we op Facebook lazen dat je gevallen was! Waarom heb je ons niet meteen opgebeld? Wordt je ook niet een beetje te oud voor al dat paardengedoe?”

4. Je gefrustreerde werkgever...


“Weer dat paard? Óf je bent niet goed in paardrijden, óf je hebt een doodswens. Misschien moet je een minder gevaarlijke hobby gaan zoeken, die je bovendien minder van het werk houdt!”

5. De dokter van de Eerste Hulp...


“Je zal met de tijd beter worden en maak je geen zorgen over het litteken. Ik wil je wel adviseren om voorlopig niet in het zadel te stappen, een paar weken bijvoorbeeld. Paarden zijn gevaarlijke dieren en ik hoop dat je er alles aan doet om je veiligheid te garanderen, zoals een helm en een rugbeschermer dragen. Ik heb een paar vreselijke verwondingen veroorzaakt door deze dieren gezien!”

6. Je instructeur...


(Als je valt in de les) “Het is oké, niets aan de hand! Heb je iets gebroken? Kun je je tenen bewegen? Oké, stap weer op! Opnieuw maar dit keer zonder te vallen! Je gaat door tot het goed gaat.”

(Als je val niet in de les was) “Doe het rustig aan! Houd je voorlopig even koest! Zorg voor jezelf en volgende week zie ik je - ik wil je terug op dat paard hebben!”

7. Je paard...


“Waarom strompel je? Dit is niet mijn schuld! Dat ik mijn hoofd voor de sprong naar beneden deed zorgde er niet voor dat jij viel! Ik onderzocht de kleuren van de sprong en jij ging zomaar! Heb je nog wortels?”

Bron: Horse & Hound