110511688_ABFweb
110511688_ABFweb

7 types ouders die je kan hebben als ruiter

Nieuws

Paardrijden is -zoals wij natuurlijk weten- een ontzettend leuke sport. Maar denken jouw ouders daar weleens anders over? Steunen zij jou altijd in de sport of hopen ze stiekem dat jouw paardenfase wel overgaat? Laat ons weten wat voor ouders jij hebt!


De paardenouders

Als je ouders hebt die – net als jij- ook een passie hebben voor paarden heb je het goed getroffen! Een proefje voorlezen? Geen probleem! Ben jij op vakantie? Dan verzorgt en traint je moeder gewoon je paard.

De geldschieters

Ze hebben misschien niet zoveel verstand van paarden, maar zorgen er wel voor dat er drie keer in de week een goede instructrice naast je staat. Ze zorgen ervoor dat jij alles hebt om goed te kunnen presteren in de sport

De ik-hoop-dat-dit-een-fase-is ouders

Je rijdt al tien jaar paard, maar ze hopen nog steeds dat het een fase is. Pfoe wat zouden zij blij zijn als de paardenlucht eindelijk verdwenen is uit huis en dat er straks geen strootjes meer door het hele huis liggen. Regent het een paar dagen achter elkaar? Dan zeggen deze ouders dat je toch echt beter een binnensport uit kunt zoeken. Heb je het druk? Dan vinden zij dat je dan beter niet naar stal kunt gaan, je moet immers uitrusten. Maarreh voor ons ruiters is naar stal gaan toch ook ontspanning?

De mijn-kind-is-Anky ouders

Ze zijn ontzettend trots op jou. Het hele dorp weet het als je een prijs hebt gewonnen op wedstrijd. Dat je de enige deelnemer was in die klasse wordt er natuurlijk niet bij verteld.

De deze-sport-is-echt-te-duur ouders

Moet de hoefsmid nou al weer komen? Dat kan toch ook nog wel een weekje wachten. En heb je echt iedere week priveles nodig? Je kan toch al rijden. Helaas weet je al dat de paardensport een ontzettend dure hobby is. Maar hier heb je voor gekozen en nee, je kunt helaas niet besparen op de smid.

De ik-vind-het-allemaal-wel-best ouders

Deze ouders zijn blij dat jij een leuke hobby hebt gevonden, maar als je zou overstappen naar een andere hobby zoals ballet zou het ook goed zijn. Wel gaan ze af en toe mee op wedstrijd als je vervoer nodig hebt en vinden zij het ook wel leuk om af en toe naar je les te komen kijken. Vraag je ze om je paard uit de stal te halen? Dat doen ze ook wel, alleen is de kans groot dat het halster wel verkeerd omzit. Veel verstand hebben ze er niet van.

De paardrijden-is-gevaarlijk ouders

Deze ouders geven je voor je verjaardag een nieuwe cap of bodyprotector en melden je elke dag dat je wel je cap op moet doen als je gaat rijden. Neem ze niet mee naar een springles, want waarschijnlijk krijgen ze hier meer stress van dan jij.
Bron: Bitmagazine.nl