bont details
bont details

Koningspaard is eindelijk op plaats van bestemming

Nieuws

Ze hebben er drie jaar op moeten wachten, maar eindelijk staat Bontfire bij Woonzorgcentrum Ewoud in IJsselstein op stal. De zorginstelling kreeg het paard cadeau van koning Willem-Alexander toen hij het paard tijdens zijn kennismakingsronde van IJsselstein kreeg.


Hij besloot het paard door te geven aan het woonzorgcentrum, maar dat ging niet zo makkelijk. Vorig jaar kwam nog naar buiten dat de bonte gedwongen op stal stond, want er moest een bak worden aangelegd van 15.000 euro. Dat geld had de zorginstelling niet zomaar liggen.

Stichting Vrienden van de Dierenwijde kwam in actie en heeft het geld voorgeschoten waardoor het paard nu dan toch naar zijn nieuwe stek kon verhuizen. Voor het geld, dat terugbetaald moet worden aan de stichting, is Ewoud op zoek naar sponsoren.

Bewoner Lies van Blitterswijk is blij met de komst van Bontfire. “Als ik in mijn kamer voor het raam sta zie ik haar staan. Dat is hartstikke leuk”, reageert de bewoonster. Nadat het paard getraind is zullen de bewoners haar ook kunnen berijden. In de tussentijd is het woonzorgcentrum op zoek naar een maatje voor Bontfire, die vernoemd is naar het paard van Anky.

Bron: Horses