150703154_ABFweb
150703154_ABFweb

5 Veel gehoorde paardenmythes

Nieuws

Wanneer je met iemand praat die niets met paarden heeft, krijg je vaak dezelfde vragen. Er gaan een aantal mythes rond over de paardenwereld die iedere keer het eerste onderwerp in zo’n gesprek zijn. Dit zijn vijf van die van veel gehoorde paardenmythes.



1. Paardrijden is alleen voor rijke mensen


Ja paarden kosten veel geld, maar je hoeft niet perse rijk te zijn. Bijna alle paardenmensen werken hard om hun droom in hun leven te houden. Er worden budget plannen gemaakt en dag in dag uit gewerkt om alle financiën rond te krijgen.

2. Paardrijden is makkelijk


Deze mythe zal bijna iedereen wel eens gehoord hebben. En hoe vaak we dit nog moeten uitleggen kunnen we niet voorspellen, maar het zal nog wel vaak voorkomen. Het ‘onder controle houden’ van een dier dat zo’n zes keer jouw eigen gewicht is, is nou eenmaal niet makkelijk. Het makkelijk laten lijken is juist de kunst ;) .

3. Paarden hebben weinig zorg nodig


Een weiland, wat water en dan ben je klaar. Toch? Zo gemakkelijk kom je er niet van af. Ook al kan een paard goed voor zichzelf zorgen en zou hij alleen maar in een weiland staan, er zal wel vers drinkwater nodig zijn, het weiland moet onderhouden worden en er zal regelmatig een hoefsmid langs moeten komen.

4. Paarden zijn net honden, maar dan groter


Mmmh, niet echt. Ja je kunt ze allebei dingen leren, maar daar is dan ook alles wel mee gezegd. Paarden zijn van nature vluchtdieren, terwijl honden juist jachtdieren zijn. Paarden reageren hierdoor heel anders op bepaalde situaties dan honden. Naast hun reacties zijn er nog heel veel andere zaken waarom paarden niet te vergelijken zijn met honden.

5. Paarden houden van mensen, zoals mensen van paarden houden


We hopen iedere keer van wel, maar stiekem weten we dat paarden op een andere manier van ons houden, dan wij van hen. Ieder paardenmens heeft een unieke en bijzondere band met zijn paard, maar toch is deze band niet geheel gebaseerd op liefde. Vanaf de kant het paard tenminste. Waarom je paard van je houdt kan door verschillende dingen komen. Hij voelt zich veilig bij jou, jullie hebben een bijzonder communicatie systeem en als laatste voorbeeld; liefde gaat door de maag ;) .

Bron: Horse Listening