kinderen kids paardrijden
kinderen kids paardrijden

7 Irritaties tussen paardenouder en -kind

Nieuws

Het heeft iets bijzonders als jij met je ouder of jij met je kind de liefde voor paarden deelt. Wat is er nu mooier dan de passie voor de sport te delen? Of je nu samen de stallen uitmest, wedstrijden rijdt of elkaar adviezen geeft, er zijn veel manieren waarop jullie, dankzij de paarden, de band kunnen versterken. Hmmm, is dat wel zo? Waarschijnlijk herken je ook één of meerdere van de volgende irritaties...


1. Het is zaterdagtochtend, je bent vol frisse moed je bed uitgestapt en roept je zoon of dochter: ‘Kom, laten we naar stal gaan om uit te mesten en de paarden beweging te geven!’. Vreemd genoeg denkt je puber daar anders over... Dit heeft er misschien mee te maken dat hij/zij pas om 2.00 uur op bed lag... Jij laat het hierbij natuurlijk niet zitten en stormt om zes uur ‘s morgens de kamer binnen, doet de lichten aan en verzoekt om binnen tien minuten aangekleed en wel in de auto te zitten. Het is voor de eigen best wil...

2. Chagrijnig mest je voor de vijfde keer op rij de stal van je twee paarden uit, omdat je kinds schoolbus om een onmenselijk vroeg tijdstip vertrok. Je vraagt je inmiddels af waarom je ook al weer toegegeven had toen je kind in die ‘Mam ik wil een pony’-fase zat.

3. En dat was voor hij of zij ging studeren. Nu heb je twee paarden om voor te zorgen voor de komende vier jaar. Succes!

4. Op de één of andere manier is het ook wat vervelend als je bij je vrienden opschept over die sprong van 1.10 meter en iemand wijst je op het feit dat je moeder/vader in dezelfde klasse reed. En won.

5. Het is ook niet heel relaxt als je moeder jouw wedstrijdbroek leent. En er vervolgens uitscheurt omdat haar billen nu eenmaal iets groter zijn.

6. Je hebt jezelf nét ingeschreven voor een dressuurclinic, als je erachter komt dat je moeder een sponsorrit heeft diezelfde dag. Je hebt maar één trailer en wellicht delen jullie ook je paard. Dus wat nu? Je zou ‘steen, papier, schaar’ kunnen proberen om te kijken wie het paard ‘wint’ maar je vertrouwt je moeder er niet op dat ze eerlijk speelt. En mocht jij winnen, dan zal je toch aan het kortste eind trekken omdat jouw moeder degene is die met de trailer mag rijden. Het is zo oneerlijk!

7. De ander is er altijd bij, toch? Juist als je een beetje tijd voor jezelf nodig hebt, is hij of zij daar weer. Inclusief plukjes hooi, zeurend dat je je spullen moet invetten of iets anders irritants.

Bron: Horse and Hound