111125904_ABFweb
111125904_ABFweb

Lijkt jouw paard op één van de karakters uit The Muppet Show?

Nieuws

The Muppet Show, wie kent het niet! Deze wereldberoemde, hilarische tv-serie brengt inspiratie voor een totaal nieuwe indeling van paardentypes. Herken jij het karakter van je paard in één van de onderstaande Muppets?Kermit de Kikker


Als leider en presentator wil Kermit graag dat alles gladjes verloopt. Omdat de Muppet Show nu eenmaal een rommeltje is en Kermit ook nog een ‘zachte’ leiderschapsstijl hanteert, gaat er regelmatig wat fout. Uiteindelijk lukt het Kermit meestal met hulp om de groep weer op de rit te krijgen. Is het jouw paard dat op democratische wijze de kudde bij elkaar brengt en houdt? Dat zich bekommert om de ander en volhoudt bij het vinden van oplossingen? Geef jouw kikker (prins) dan maar een dikke kus.

Miss Piggy


Zeg je Miss Piggy, dan zeg je sterallures. Is jouw merrie ervan overtuigd dat ze dé grote ster is? Dan zal een ander paard in de kudde die dit in haar ogen ondermijnt, het direct moeten ontgelden. Maar zoals het een echte Miss Piggy betaamt, is jouw diva stiekem ook heel knuffelig en heeft ze behoefte aan erkenning.

Statler & Waldorf


Statler en Waldorf, het cynische duo dat vanaf het balkon iedereen bekritiseert of uitlacht. Denk: hengstige merrie waarbij je het nooit goed kan doen. Ook al doe je dingen nog zo invoelend, het is net niet hoe zij het wil. Gelukkig is die hengstigheid tijdelijk. En hopelijk heb je één zo’n merrie, geen twee tegelijk ;-)

Animal


Animal is de rockdrummer die tijdens een wilde solo helemaal los kan gaan en erna met een blije, verwilderde blik en gescheurde kleding achter zijn drumstel zit uit te hijgen. Is jouw paard vol passie en oerdrift? Kan hij in de wei of los in de bak zo razend enthousiast te keer gaan dat hij van gekkigheid niet weet wat hij moet doen? Succes met alle (deken)reparaties!

De Zweedse kok


Heb jij zo’n paard dat van alles wil uitproberen maar zichzelf daardoor regelmatig in de nesten werkt? Dan heb je te maken met het type ‘de Zweedse kok’. Met zijn eigen taaltje en kreet “bork-bork-bork”, zwaait hij in het wilde weg met zijn kookgereedschap, waarmee hij de potten en pannen van de stellingen gooit. Ondanks dat hij er een potje van maakt, blijft bij onverstoorbaar. Ook een kwaliteit!

Rowlf


De bruine hond Rowlf heeft een rustig en zachtmoedig karakter. Als de pianist in het Muppet-theater, is hij een fan van klassieke muziek, met name Beethoven. Is jouw paard zachtaardig, rustig en meegaand? Kan hij intens genieten van Zen-momenten? Gezien de voorgaande karakters kunnen we maar één ding zeggen; koester hem!

Fozzie de Beer


Ook Fozzie de Beer is vriendelijk. Hij probeert met flauwe grappen de sfeer erin te houden. Lijkt jouw paard op Fozzie, dan heb je er één dat de zoete, lieve vrede wil bewaren. Het kan heel waardevol zijn om een dergelijke spanningsafleider in de kudde te hebben, maar let op dat hij het niet te zwaar te verduren krijgt.

Beaker


Is jouw paard een brave volger die voor jou door het vuur gaat? Dan herken je hem misschien in Beaker, het hulpje van Dr. Bunsen Honeydrew. Tijdens de proeven in hun laboratorium ontploft er altijd wel wat en is Beaker de pineut (”mi mi mi!”). Toch blijft hij trouw zijn werk doen. In de kudde staan deze paarden laag in de rangorde. Ze zijn soms het pispaaltje, maar redden zichzelf overal wel uit. Vaak klimmen ze, naarmate ze ouder (en door schade en schande wijs) worden, in de rangorde op tot de middenmoot van de kudde.

Meer Muppets?


Natuurlijk zijn er nog veel meer Muppets waarin je je paard kunt herkennen. Op welke Muppet lijkt het jouwe? Heb jij bijvoorbeeld een Gonzo ‘the Great’ die er alles aan doet om aandacht te krijgen en stunts uitvoert, die vaak mislukken? Geef in de reactie hieronder jouw verhaal!

Bron: Bitmagazine.nl