haflinger wei manen
haflinger wei manen

Zeg het met paarden: Vind je me te dik?

Nieuws

Misschien herken je dit: een vriendin van stal moppert over haar chagrijnige broer en jij stelt voor om hem als een bokkig paard te benaderen. En die tip vindt ze nog zinvol ook! ‘Zeg het met paarden’ werkt net zo. In deze tweewekelijkse vragenrubriek worden paarden en paardengedrag gebruikt om antwoord te geven op persoonlijke vragen van ruiters. Want paarden begrijpen we tenminste.


‘Vind je me te dik?’

Mijn vriendin van stal vroeg gisteren of ik haar te dik vind. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Ze is niet te dik, maar ze is ook niet de slankste. Hoe zeg je dat op een vriendelijke manier?
Groeten van P uit A


Antwoord:
Beste P, ze houdt van paarden dus maak daar gebruik van. Zeg dus zoiets als dit: ‘Nee, ik vind je niet te dik. Je hebt gewoon niet de bouw van een Arabier. Je lijkt wat dat betreft meer op een moderne Haflinger. Sportgefokt! En zolang je vacht glanst en ik nog steeds je ribben kan voelen, hoef je je nergens zorgen om te maken. Je ziet er prima uit.’
Kun je hier wat mee?
Voel je vrij om te variëren met het ras. In plaats van een Haflinger kun je bijvoorbeeld een Welsh of Connemara gebruiken als die favoriet is. En als je vriendin, net als ik, een stokmaat heeft van boven de 1,80 meter kun je misschien een vergelijking maken tussen een volbloed renpaard tijdens het wedstrijdseizoen en een sport Fries.
Het enige ras dat ik niet zou gebruiken is het trekpaard. Dat valt waarschijnlijk minder goed. En ik twijfel over het gebruik van Tinkers. Dat zal je zelf moeten inschatten. Ik kreeg laatst bijvoorbeeld te horen dat ik de benen heb van een Tinker. En dat was een terechte hint. De zomer komt er tenslotte aan en het wordt inderdaad tijd dat ik die vetlokken eraf scheer.
-Afke
Afke Teunen schrijft al twintig jaar over paarden. Ze is tekstschrijver, géén therapeut. Het opvolgen van haar advies is dan ook op eigen risico ;-)

Heb jij een vraag, durf je dat aan? Mail naar Redactie@bitmagazine.nl