vrijwilliger
vrijwilliger

7 redenen om dankbaar te zijn voor vrijwilligers

Nieuws

Je vindt ze bij elke vereniging en op elke wedstrijd: vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou de paardenwereld een stuk minder plezierig zijn, maar dit beseffen we ons eigenlijk maar zelden. Reden genoeg om even stil te staan bij deze manieren waarop vrijwilligers ons leven een stuk makkelijker maken!




  1. Is het jou weleens gebeurd dat je op wedstrijd ging en je proevenboekje bij aankomst nog thuis bleek te liggen? Of nog lastiger: je hoofdstel! Er was in dat geval vast een lieve vrijwilliger bij het secretariaat die voor jou op zoek ging naar een exemplaar om te lenen. Problem solved!

  2. Over proevenboekjes gesproken: op het laatste moment kom je erachter dat jouw trouwe voorlezer niet kan komen! En nu? Als je geluk hebt, is er een vrijwilliger met een klein gaatje tussen alle bedrijven door die jouw proef voor kan lezen.

  3. Je kent ze wel, van die ouders die eigenlijk nul verstand van paarden hebben, maar toch een getalenteerde (doch enigszins eigenwijze) pony voor hun kleine spruit hebben gekocht. En natuurlijk gaan ze op wedstrijd, ook als de instructeur niet mee kan gaan. Nog voordat papa kindlief losklikt op het overvolle losrijterrein heeft de slimme vrijwilliger al ingegrepen en de taak van coach op zich genomen. Dat daarmee een ramp is voorkomen, zijn de ouders zich totaal niet van bewust…

  4. Niet alleen jonge wedstrijdruiters worden weleens gered door vrijwilligers, zelfs oudere en ervaren deelnemers hebben soms een helpende hand nodig. Die ene keer dat je alleen op wedstrijd ging en je geen idee had hoe je op jouw enthousiast stuiterende paard moest klimmen? Die redder in nood was vast een vrijwilliger! 

  5. Niet alleen voor ruiters zijn vrijwilligers onmisbaar, ook organisatoren kunnen niet zonder. Van ringmeesters tot punten tellers: vrijwilligers zijn vaak degenen die tegen een kleine vergoeding of aardigheidje allerlei klusjes opknappen!

  6. En ook de jury is blij met de vrijwilliger die ze een kopje koffie of welverdiende tosti komt brengen.

  7. Het wedstrijdterrein is niet de enige plek waar je vrijwilligers tegenkomt, ook bij de vereniging of ponyclub is de hulp van vrijwilligers onmisbaar. Een vers gesleepte bak, een pad zonder onkruid of een likje verf op het clubhuis: voor vrijwilligers houdt het takenlijstje nooit op! 


Bron: Bitmagazine.nl