Esther van der Meer
Esther van der Meer Esther van der Meer

En de nieuwe Bit-vloggers zijn...

Nieuws

Het duurde eventjes - vanwege een ontplofte mailbox :-) - maar we hebben naar aanleiding van het vlog-oproepje weer nieuwe Bit-vloggers! Niet een maar twee, want zowel Esther van der Meer als het duo Mariska Hofman en Lisette Jansen gaan maandelijks voor ons vloggen. Maar wie zijn deze enthousiaste dames?



Vlogduo Mariska & Lisette


[caption id=”attachment_91032” align=”alignright” width=”300”] Mariska en Orreina[/caption]

Mariska Hofman en Lisette Jansen zijn allebei 34 jaar en geboren in Beuningen. De dames hebben hun jeugd doorgebracht op Manege de Veluw in Ewijk. “Daar werden wij besmet met het paardenvirus. Zoals dat waarschijnlijk bij de meeste ruiters en amazones gaat. Elke week met de cap op op de fiets, in de ponylessen rijden en pony’s suf knuffelen ging over op het helpen bij het zadelmak maken van paarden bij trainingsstal Jan van der Velden. Waar heel veel werd geleerd. En als vanzelf werden wij instructeurs op de manege om dus vervolgens de allerjongsten met hetzelfde paardenvirus te besmetten.”

“Fanatiek rijden deden we en bleven we doen. Niet op wedstrijd, maar wel serieus. Lisette als bijrijder voor meerdere pensionpaarden. En Mariska een paard uit eigen fok van de manege. Die zij uiteindelijk heeft overgenomen. Lisette heeft zelfs haar intrek gedaan in een woning bij de manege om de hoek. Mariska is inmiddels verhuisd met haar paard naar haar eigen boerderij en heeft daarbij een plek gegeven aan 1 van de manegepony’s die toe was aan pensioen.”

[caption id=”attachment_91035” align=”alignright” width=”300”] Lisette en Adonis[/caption]

“Lisette heeft een tweede liefde en dat is voor de klas. Een echte juf. Maar haar vrije tijd wordt gevuld met paarden. Rijden, rijles geven, groomen, helpen op de stoeterij en mee op wedstrijd met amazone Susan de Klein. Mariska freelancet als fotograaf en beeldbewerker bij Brabants Dagblad en RTL nieuws. Elk vrij uurtje gaat naar de verbouwing van de boerderij of naar haar paard en pony. Maar Manege de Veluw blijft als thuiskomen.”

De manege verdient aandacht volgens het duo. “Daar worden harten gestolen, passies gedeeld, talenten geboren, kennis verspreid, winnaars opgeleid, een enkele teen gebroken, maar vooral plezier beleefd. En dat zorgt in alle opzichten voor een sportieve paardenwereld.”

[caption id=”attachment_91034” align=”alignright” width=”300”] Esther[/caption]

Vlogger Esther van der Meer


Esther van der Meer (28) komt uit Noordwijk en is al meer dan 20 jaar actief binnen de paardensport. ”Ik heb altijd het geluk gehad dat we twee paarden, of vroeger pony’s, aan huis hadden. Ook heb ik altijd op stallen gewerkt en dit doe ik nog steeds. Ik ben begonnen met een stage bij Anky van Grunsven toen ik 17 was. Daarna ben ik gaan stage lopen bij Academy Bartels en uiteindelijk ben ik daar anderhalf jaar in loondienst geweest als personeels manager en groom.”

Inmiddels werkt Esther op een pensionstal, Hoeve Lentevreugd. Hier hebben ze een paard aangeschaft die ik mag uitbrengen in de sport. Ook start ik mijn eigen paard (Fries x Haflinger x Paint) in het Z1. Ik rijd voornamelijk dressuur, maar crossen en springen vind ik ook te gek. Van mijn hobby heb ik mijn werk mogen maken en dat is natuurlijk super leuk!”
Houd Bitmagazine.nl en ons YouTube-kanaal in de gaten, vanaf april vind je er ook vlogs van deze dames!

Bron: Bitmagazine.nl
Lisette en Mariska aankondiging_def
Mariska en Orreina
Esther van der Meer
Lisette en Adonis