buitenrit
buitenrit

Voorkom dat jij en je paard in een sleur raken

Nieuws

Je besteedt alle tijd en aandacht die je hebt bij je paard. Lekker tutten. Fanatiek trainen. Maar elke dag is weer hetzelfde. Je hebt het gevoel dat je niet vooruit gaat. Het gevoel dat dat je paard het plezier wat verliest. Zonde! En ook heel onnodig. Hierbij 5 tips om te voorkomen dat jij en je paard in een sleur raken.1. Doe aan cavaletti training


Of je nu een dressuur of een springruiter bent of lekker recreatief rijdt. Voor iedereen is cavaletti leuk en leerzaam. Je legt balken neer op verschillende hoogtes en op verschillende plekken. Uitdagend voor jou en je paard. Inspiratie nodig? Wij helpen je!

2. Ga het bos in


Niets zo verfrissend als een heerlijke bosrit. Met de wind door je manen uh.. haren. Gedachten op nul. En gaan. Natuurlijk hoef je niet hard, harder, hardst. Gewoon lekker stappen is ook al een welkome afwisseling. Will Rogers legt uit hoe je je paard kan voorbereiden op ‘enge’ situaties die je tegen kunt komen als je gaat buitenrijden.

3. Doe aan schriktraining


Zowel nuttig als afwisselend. Een schriktraining. Je leert je paard omgaan met nieuwe situaties, wat heel handig kan zijn als je op wedstrijd gaat. Maar je doet ook eens totaal iets anders. Zowel op het paard als aan de hand. Doe wat voor jou goed voelt.

4. Ga eens een dagje tutten


Er zijn nog zoveel dingen te bedenken als afwisseling op je training, maar een dagje niet trainen is misschien nog wel het meest waardevol. Lekker samen zijn. Genieten van elkaar. En niks hoeven. Pak de borstels alvast maar!

5. Bezoek een clinic of wedstrijd


En last but not least. Er is niets zo motiverend en inspirerend als kijken naar andere ruiters/amazones. Je krijgt toch meteen zin om te rijden als je staat te kijken naar wedstrijd? Of bezoek eens een clinic. Hier krijg je vaak extra tips en trics. De kans is groot dat je nieuwe dingen leert. En die kun je dan vervolgens weer gaan uittesten op je paard. Aan de slag dus! 😉

Bron: Bitmagazine.nl