Pennymeisje
Pennymeisje Arnd Bronkhorst

8 signalen dat je als kind al een paardengek was

Nieuws

Als je de paardengekte al vroeg te pakken had, is de kans groot dat je op school en in de familie bekend stond als ‘het paardenmeisje’. Ben jij al sinds jongs af aan een echt pennymeisje? En ben je een 90’s kid? Dan herken je deze dingen sowieso.


1. Je speelde urenlang paardenspellen


Paarden in het echt waren het geweldigst natuurlijk, maar thuis moest je ook wat. Daarom speelden we allemaal volop spellen als ‘Mijn paardenstal’ en struinden we het internet af naar de beste gratis spelletjes (ken je ‘Horse eventing’ nog?). Geen gezeur over plukjes hooi op de trap of modderlaarzen in de gang… gewoon braaf achter de computer over de velden scheuren met je virtuele viervoeter.


2. Je keek je suf naar Horseland en The Saddle Club


De echte klassiekers mochten niet ontbreken. Als onze ouders ons achter de computer vandaan trokken, belandden we vaak al snel achter de tv. Series als ‘Horseland’ en ‘The Saddle Club’ waren een onmisbaar stukje cultuur voor de rasechte pennymeisjes.


3. De Heartland boeken waren je Bijbel


Er zijn veel boeken op te noemen waar we als kind gek op waren, maar één serie zal altijd een speciaal plekje in ons hart houden – Heartland. We verslonden de verhalen over Amy, Lou, Ty en Jack en hun paarden. En toen de boekenserie van Lauren Brooke verfilmd werd in 2007, konden we alles opnieuw beleven.


4. Vrienden wilden altijd mee naar paardrijden of je pony zien


Ook al waren geen van je vrienden zó ponygek als jij, paarden waren wel iets cools. En dus gingen er regelmatig vrienden en vriendinnen mee naar stal.


5. Je spreekbeurten gingen over paarden


“Vandaag houd ik een spreekbeurt over…” Op de basisschool moesten we er allemaal aan geloven: spreekbeurten. En dat is natuurlijk de perfecte kans om al je klasgenoten te vertellen over jouw eigen pony/paard of over al het geweldige in de paardensport. Maar ook op de middelbare school hebben sommigen van ons zich eraan gewaagd en kwamen er veel paardenfoto’s voorbij in zorgvuldig samengestelde powerpoint presentaties.


6. Je was de trotse eigenaar van een stapel Penny’s waar je u tegen zegt


We houden allemaal van Bit. Maar vóór Bit, was er Penny. En we hielden zóveel van de strips, verhalen en foto’s, dat we onszelf nog steeds ‘pennymeisjes’ noemen. Jarenlang waren we abonnee en na een tijdje hadden we een stapel gespaard waar je u tegen zegt.


7. Je kamer hing vol paardenposters


In die Penny’s was altijd een poster te vinden. En dat verklaart waarom er geen stukje muur meer leeg was in onze slaapkamers. De muren, kasten en plafonds plakten we helemaal vol met prachtige paardenposters.


8. Je zag er ook uit als een paardenmeisje


Iedereen om ons heen wist ook heel goed dat ze met een paardenmeisje te maken hadden. Sowieso omdat we 90 procent van de tijd kletsten over onze manege-avonturen. Maar ook zeker omdat we regelmatig op school kwamen met een nieuwe blessure, modderige rijlaarzen of het beroemde cap-kapsel (plat aan de bovenkant, weelderig aan de onderkant – en het liefst met een strootje hooi erin).


Bron: Bit Magazine / Horse and Hound