© Arnd Bronkhorst
© Arnd Bronkhorst © Arnd Bronkhorst

8 kenmerken van een rasecht pennymeisje

Nieuws

Inmiddels ben je misschien al een verantwoordelijke volwassene, maar er is waarschijnlijk een periode geweest waarin ook jij een rasecht pennymeisje was. Met de wind in je haren over het strand galopperen, daar droomde jij over terwijl je in je – met paardenposters bekladde – slaapkamer sliep. Bit weet het wel: dit zijn de 8 tekenen waar je een pennymeisje aan herkent! En dat is nu niet veel anders dan vroeger.


1. Ze leest de Penny alsof het de Bijbel is.


Een echt pennymeisje verslindt de verhalen over Rakker, Sally’s Pony’s en Liefde in de Lucht. Ze kijkt smachtend naar de pagina’s vol roze dekjes, dekens, peesbeschermers en regenboog halsters. Maar ze haalt ook inspiratie en nuttige informatie uit de Penny, want ze wil wel goed zorgen voor haar (verzorg)pony!


2. En daarom verwent ze haar pony met heel veel liefde.


Die inspiratie resulteert af en toe in een creatie of twee. Is haar pony jarig? Dan moet en zal ze een paardentaart in elkaar flansen. Ze zal haver, appels en wortelen bij elkaar schrapen om een uurtje later met iets in haar handen te staan wat er uit ziet als iets wat opgegeten en weer uitgespuugd is… maar haar pony vindt het niet erg. Hij/zij smult er toch van! (Wil je van je taart een gegarandeerd succes maken? Kijk dan even hier!)


3. Ze kick start de carrière van haar pony als fotomodel.


Af en toe schrikt ze misschien van het aantal foto’s wat bij thuiskomst op de camera blijkt te staan. Ze moet bijna een harde schijf aanschaffen, zoveel foto’s wil ze bewaren. En gelijk heeft ze, want wat is nou leuker om te fotograferen dan je eigen allerleukste pony?


4. Haar pony heeft een bijbaan als persoonlijke Barbie pop.


Alsof haar pony niet al genoeg te lijden heeft als het doelwit voor haar camera, kan ze het ook vaak niet laten om hem/haar op te tutten. Ze spendeert uren met poetsen, kammen, wassen en vlechten. Ze kan alles creëren: knotjes, een hengstenvlecht, een nette rij vlechtjes, een matje… Wel een voordeel: ze kan als een ware pro het haar van vriendinnen invlechten, want oefening baart kunst, toch?


5. Zelf wil ze er ook op haar (paarden)best uitzien.


Geen outfit is compleet zonder een klein paardenaccentje hier of daar. Gelukkig hoeft ze bijna nooit wat te kopen, want bij de Penny komt vaak een armbandje of kettinkje mee.


6. Ze volgt haar idolen in de paardenwereld op de voet.


Of het nou via social media of Youtube is… ze weet alles over haar idool en bekijkt elke foto en elke video. Ze kent hun paarden bij naam en weet bijna alles over ze. En stiekem droomt ze over het hebben van een eigen paard.


7. Ze volgen in de voetsporen van de Kerstman en zijn rendieren.


Ze springt een gat in de lucht als de winter komt en haar pony voor de kar beleerd is. Want: sneeuw betekent sleeën met je pony! Vol goede moed komt ze dan op stal aanzetten met een slee, waarop haar pony haar hoogstwaarschijnlijk vreemd aankeek.


8. Eigenlijk is haar levensmotto gewoon ‘lol met je knol’!


Wat voor avonturen ze ook met haar pony aanging, het belangrijkste is vooral dat zij en haar viervoeter er allebei plezier in hebben. Het hoeft niet te serieus. Als zij moet lachen en haar pony vindt het best, dan is het helemaal goed voor haar als pennymeisje.


Bron: Bitmagazine.nl