IMG-20190728-WA0021
IMG-20190728-WA0021

De Kruising: Trakehner x Arabisch Volbloed

Nieuws

De Kruising:
Trakehner x Arabisch Volbloed
Naam: Madera
Geslacht: Merrie
Stokmaat: 1.55 m
Kleur: vos
Sinds twee weken mag Patricia van Duin zich eigenaar noemen van een vosmerrie genaamd Madera. Haar moeder is een Arabisch Volbloed en haar vader een Trakehner. Waarom deze kruising is gemaakt? “Geen idee!”, zegt Patricia. Wel is het zo dat deze kruisingen tussen Trakehners en Arabische of Engelse Volbloeden vaker zijn gemaakt.


Hoofd van Arabier én Trakehner


Patricia ziet beide rassen duidelijk terug in Madera. “In haar hoofdje zie je zowel de Arabier als de Trakehner. Een deukje in haar hoofd heeft ze niet.” Het karakter noemt ze pittig, maar wel braaf. “Ze is alleen niet geschikt voor een beginner.”


Niet iel gebouwd


Qua bouw noemt Patricia haar paard “zeker niet iel of smal.” Kan niet goed zeggen wat er nou precies van de Trakehner of de Arabier komt in haar exterieur. “Ik heb niet veel kennis van de Trakehner. Ik merk wel dat ze temperamentvol is, maar ze is controleerbaar.” Ze kan haar staart hoog dragen als een Arabier als ze opgewonden is, vertelt Patricia, maar haar paard heeft niet de hoge staartinplant van een Arabier.Staat niet stil


Madera was al een half jaar niet bereden toen Patricia haar kocht. Ze laat haar nu rustig bij haar wennen, maar ze is wel al op buitenrit geweest. “Ze was heel braaf.” Het enige minpuntje dat ze in de twee weken heeft kunnen ontdekken: “Ze staat niet stil met opstijgen. En als je aansingelt, doet ze haar oren in haar nek. Maar volgens mij is dat een merrieding, want ik heb eerder een merrie gehad die dat ook deed. En bij ruinen heb ik het nog nooit gezien.”


Echte merrie


Buitenrijden en lekker genieten is het doel dat Patricia met haar paard heeft. “Verder geen verplichtingen.” Haar paard staat in een kudde op de wei. “Ze is heel relaxed, maar wel een echte merrie. Ze laat duidelijk merken wat ze van iets vindt, zonder gemeen te zijn.”Vind je de kruising Trakehner x Arabisch Volbloed een aanrader?


“Mijn paard is heel braaf en toch pittig. Ik heb best een vervelende tijd met paarden achter de rug, maar ik zag haar en vond haar meteen leuk. En toen ik op haar ging zitten, voelde het gelijk goed. En ik hou echt van vosjes.”

IMG-20190728-WA0022
IMG-20190728-WA0017
IMG-20190728-WA0014