lig
lig

De Kruising: Tinker x Arabische Volbloed

Fun Opvallend Rassen Recreatie

Kamiliah is een 14 jaar oude koffievos van 1.57 meter. Als je haar bekijkt, zie je echt een mix van de twee rassen in haar, vindt haar eigenaresse Linda de Leeuw. Volgens haar is Kamiliah destijds bewust gefokt. 

“Haar vader is de Tinker O’Malley en haar moeder een Arabische Volbloed. Ze heeft sokken en een wat bredere bouw, maar ze is niet zo grof als een Tinker. Aan haar hoofd zie je dat er Arabische Volbloed in zit.”

De Kruising:
Tinker x Arabische Volbloed
Naam: Kamiliah
Stokmaat: 1.57 m
Geslacht: merrie
Kleur: koffievos

Vurige van Arabische Volbloed

“Ik heb haar nu 2,5 jaar. Ik viel voor haar lieve uitstraling en kocht haar als familiepaardje. Helaas bleek achteraf dat de karakters nogal kunnen botsen: het vurige en pittige van een Arabische Volbloed en het koppige en sterke van een Tinker. Het heeft wat tijd gekost voor ik een band met haar had,  maar na een dik jaar en veel geduld is dat gelukkig bijgedraaid. Ook is ze het ene moment super heet en fijn te rijden en het andere moment is ze lui en niet vooruit te branden. Verder is het een hele lieve merrie. Nu kan ik met haar lezen en schrijven en is ze onmisbaar voor me geworden. Het is mijn beste vriendin, we zijn onafscheidelijk.”




“Kamiliah wordt nu dressuurmatig gereden, omdat ze veel op de voorhand liep en echt stuurloos was. Ze liep niet ontspannen, gooide haar hoofd in de lucht en zette haar hals erop. Gelukkig is dit al veel verbeterd. Ze gaat nu met sprongen vooruit, behalve als ze geen zin heeft, dan doet ze alles om er onderuit te komen. Ach, er mag wat in zitten, toch?”

Vind je de kruising Arabische Volbloed x Tinker een aanrader?

“Het is een kruising waar de fokker toen voor heeft gekozen al raad ik het niet aan, omdat het niet altijd de makkelijkste karakters zijn.”

20190226_124406
IMG-20200608-WA0003
IMG-20190727-WA0020