De paardenkamp
De paardenkamp Foto: Sabine Timman

Dag van het oudere paard op 18 juni 2022: Ontmoet de experts

Nieuws
Hoe herken je pijn bij een paard? Hoe zit het met voeding bij paarden met PPID? En wat is insulinedisregulatie precies? Deze onderwerpen en nog veel meer komen aan bod tijdens de jaarlijkse Dag van het oudere Paard op zaterdag 18 juni bij Stichting De Paardenkamp in Soest. Meer dan 25 hippische experts delen tijdens dit evenement hun kennis.

Interactieve presentaties


De stallen waar de oudere paarden van De Paardenkamp dagelijks een onderkomen vinden, worden op 18 juni omgetoverd tot kleinschalige lezingruimtes. Hier staan onder andere Thijs van Loon, Ellen Roelfsema, Karin Leibbrandt, Yteke Elte en Robin van den Boom klaar om interactieve presentaties te geven. De ruimtes zijn relatief klein, waardoor je jouw vragen makkelijk kunt stellen.

Gedragsdeskundigen


Tevens is een aantal gedragsdeskundigen, waaronder Machteld van Dierendonck en Annemarie van der Toorn aanwezig. Zij vertellen bijvoorbeeld wat een jong paard van een ouder paard kan leren. Ook gaan zij in op  hoe je negatieve stress bij het voeren van een paard kunt voorkomen. Op het gezondheidsplein is meer informatie te verkrijgen. Hier geven dierenartsen van de Universiteit Utrecht en Wellensiek advies. Verder kun je hier jouw paard laten schilderen door kunstenares Rosan de Groot en is er de mogelijkheid om allerlei leuke paardenspullen te winkelen bij een van de kramen.

Paddock Paradise


Uiteraard laten de medewerkers van De Paardenkamp zich ook zien op 18 juni. Zij vertellen graag over hun ervaringen in de verzorging, voeding en het gedrag van de ruim 120 oude paarden die bij de stichting van een mooi pensioen genieten. Een huifkar brengt de bezoekers naar het Paddock Paradise, een prachtige huisvestingsvorm van zo’n 5,5 hectare die normaliter gesloten is voor publiek.

Kaartverkoop


De kaartverkoop van de Dag van het Oudere Paard gaat van start met een Early Bird actie. Van 5 tot en met 20 april betalen bezoekers met de kortingscode Earlybird22 geen € 17,50, maar slechts
€ 15,- voor deze leuke én leerzame dag. Op www.dagvanhetouderepaard.nl kunnen geïnteresseerden terecht voor meer informatie en het bemachtigen van een toegangsbewijs. 

Dag van het Oudere Paard


Zaterdag 18 juni 2020 van 9.30 uur – 16.30 uur
Birkstraat 96, 3768 HL Soest
www.dagvanhetouderepaard.nl

 

Stichting De Paardenkamp


Paarden en pony’s na hun twintigste levensjaar laten genieten van een welverdiende oude dag: dat is waar Stichting De Paardenkamp zich al sinds 1962 voor inzet. Sindsdien hebben ruim 650 oude paarden hier hun oude dag doorgebracht, met verzorging en aandacht van deskundige medewerkers en toegewijde vrijwilligers. Grondlegger was dierenbeschermer de heer ‘t Hart, die in een stal een opvang startte voor afgedankte werkpaarden. Inmiddels is zijn initiatief - dankzij donateurs en vrijwilligers - uitgegroeid tot een stichting met drie boerderijen, 120 paarden en pony’s én een kenniscentrum over de verzorging van oude paarden en pony’s. Meer informatie: www.paardenkamp.nl