Teugels
Teugels Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

7 verwondingen die alleen echte paardenmensen begrijpen

Fun Opvallend

Als je veel met paarden omgaat, dan moet je minstens twee van deze verwondingen herkennen ;-)

1. Een blauwe voet of een missende teennagel

Geef toe, je had beter even andere schoenen kunnen aandoen voordat je de paarden ging binnenhalen. Maar ook met goede schoenen blijven je voeten helaas niet altijd ongedeerd als het voer op ze ligt ze wachten.

2. Een gebroken nagel

Met paarden omgaan en mooie vingernagels hebben is een onmogelijke combinatie. Dus dat wordt kiezen: paarden of mooie nagels ;)

3. Pijnlijke rode uitslag op je benen

Het resultaat van een dagje hooibalen opsteken en het dragen van een korte broek. Mensen kijken je met een schuin oog aan als je langsloopt en in het openbaar vervoer schuiven ze voorzichtig iets weg als jij dichtbij zit.

4. Blaren op beide ringvingers

Even rijden zonder handschoenen leek zo’n goed idee, totdat je er achter kwam hoe stroef die nieuwe gripteugels zijn. Echt een gouden combinatie, al helemaal als er ook nog een beetje zweet bij komt kijken...

5. Pijnlijke rode ogen

Je laat je hand langs het achterbeen glijden, om de hoef op te tillen en uit te krabben. En precies op dat moment zwaait je paard met zijn staart in jouw gezicht. Mensen zonder paarden zullen nooit begrijpen hoe pijnlijk het is als er een bos paardenhaar in je gezicht wordt gezwaaid. Na een snelle blik in de spiegel sta je bijna versteld van het feit dat je wenkbrauwen er nog aan zitten.

6. Jeukende uitslag

Het resultaat van kleine haartjes die in je kleding gaan zitten nadat je een paard van zijn vacht hebt ontdaan. Hoe je ook probeert om van die vervelende jeuk af te komen (inclusief een prachtig dansje over het erf), is douchen de enige manier om de jeuk te laten verdwijnen.

7. Spierpijn in de bovenbenen

Bij een pittige les zonder stijgbeugels of bij verdwalen tijdens een buitenrit waardoor deze in een vier uur lange rit verandert in plaats van de geplande twee uur, is spierpijn gegarandeerd. Geen warm bad, paracetamol of Arnica zalf dat hier wat aan gaat veranderen.

Bron: Horse & Hound