image001-1
image001-1

Waarom houden we zoveel van paardenfilms?

Fun

Hidalgo, Black Beauty, Rodeo & Juliet, Racing Stripes - het zijn allemaal paardenfilms die je misschien al meer dan tien keer gezien hebt. Misschien heb je zelfs speciaal goedkoop internet in huis geregeld, zodat je niet alleen de films, maar ook je favoriete scènes en de allernieuwste trailers zorgeloos online kunt bekijken. En je bent zeker niet de enige. Waarom houden we toch zoveel van paardenfilms? 

“Dat wordt mijn toekomstige paard!”

Het maakt niet uit of je tien, twintig, dertig of zestig jaar oud bent. Wanneer je dat prachtige paard op je beeldscherm ziet, weet je het zeker: zo’n paard wil jij ook! In films gebruiken ze altijd de allermooiste paarden, met glanzende manen en ogen die in de ziel kijken. Ook al krijg je misschien nooit een eigen paard, erover dromen kan natuurlijk geen kwaad.

Laat het Pennymeisje in je los

Jezelf even helemaal terug kunnen trekken in je eigen paardenwereld, dat willen we stiekem allemaal. Misschien is jouw guilty pleasure wel voor de tv hangen in je pyjama met paardenprint. Je bekijkt dan alle kinderfilms uit je jeugd nog eens terug, omdat er minstens één paard in voorkomt. Natuurlijk ben jij niet de enige die dit als guilty pleasure heeft. Schaam je vooral niet om er een slaapfeestje van te maken met al je andere vriendinnen die ook gek zijn op paarden. Je bent dan misschien geen Pennymeisje meer, maar diep van binnen...

Versterk de band met je paard

Of het heldhaftige paard nu zijn berijder uit de brand redt of precies aanvoelt wat zijn mensenvriend nodig heeft: wanneer het paard verdrietig is, raakt het ons diep van binnen. Natuurlijk weet je wel dat het maar een film is, maar toch vergroot het onze liefde voor paarden. En dan vooral voor ons eigen paard. Misschien lijkt jouw paard soms een eigen willetje te hebben, die naar jouw mening net iets te sterk is. Maar na het zien van die mooie paardenfilm, besef je toch dat hij je beste vriend is. De dag na je filmavond verwen je je paard dus met een heerlijke massage!

Even uithuilen

Misschien houd je wel helemaal niet van dramatische films, maar soms is het goed om je tranen de vrije loop te laten. Met welke film doe je dat nu beter dan met een emotionele paardenfilm? Het paard wordt gescheiden van zijn eigenaar en de film eindigt in een ontroerende hereniging. Of het paard sterft na een laatste heldhaftige daad. Zelfs iemand met een hart van steen kan de waterlanders dan niet tegenhouden.

Bron: Aangeleverd commercieel bericht