bitgoedfout_scherpte
bitgoedfout_scherpte

Paarden fotograferen als een prof

Fun

Vind jij het ook zo gaaf om mooie foto’s te maken van paarden? Dan heb je vast gemerkt dat het niet altijd even makkelijk is om een prachtige droomplaat van een paard te maken. Daarom beantwoordt paardenfotograaf Lisa Dijk in onze nieuwste editie van Bit de tien meestgestelde vragen over paardenfotografie. Hieronder vind je alvast een sneak peek. En wist je dat je nu via onze webshop 20% korting krijgt op de online cursus paardenfotografie van Horse Photo Experience?

Welke camera heb je nodig?

Lisa: “Omdat paarden beweeglijke dieren zijn, is het belangrijk dat je over een snelle fotocamera beschikt. Voor welk cameramerk je gaat en of je het beste een systeem- of spiegelreflexcamera kunt kopen, hangt meer af van je persoonlijke voorkeur dan of het ene merk of type camera per definitie beter is dan het andere. Wat vooral belangrijk is in de keuze voor een camera voor paardenfotografie is dat deze geschikt is voor sportfotografie. Deze camera’s beschikken namelijk over een snelle processor en autofocus systeem. Je kunt hiermee meestal veel foto’s per seconde maken.”

Waar let je op bij het fotograferen in een binnenbak?

“Waar het fotograferen van paarden überhaupt al een hele uitdaging kan zijn, is het maken van foto’s in de binnenbak nog een stuk lastiger! In de rijhal is het veelal een stuk donkerder dan buiten. Zeker als je te maken hebt met een rijhal, waarin weinig daglicht naar binnen valt. Je zult hier dan ook je camera-instellingen op moeten aanpassen om te voorkomen dat je veel ruis in de foto krijgt. Zo zul je voor een langere, trage sluitertijd van 1/800s of 1/500s moeten kiezen om je ISO-waarde zo laag mogelijk te houden en toch de beweging van het paard scherp te krijgen op de foto. Ook een lichtsterke lens, een objectief met een maximale diafragma opening van f/2.8 is een must voor het fotograferen in de binnenbak voor een beter resultaat. Toch zul je bij het fotograferen in de binnenbak altijd kwaliteit inleveren, verwacht dus geen wonderen”, aldus Lisa Dijk.