Lachen
Lachen Foto: Arnd Bronkhorst | Arnd.nl

14 dingen die je paard doet wanneer je al laat bent

Fun Opvallend

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je hebt gigantisch veel haast en je paard besluit het je lastig te maken. Heel erg lastig. Van langzamer lopen dan mogelijk lijkt tot niet gevangen willen worden en je werkkleren besmeuren met groen slijm. Van de volgende dingen geniet je paard wanneer jij weer eens te weinig tijd hebt:

1. Hij heeft natte modder op zijn singel-, zadel- en hoofdstelplek. Bij nader inzien zit overal modder, zelfs waar zijn deken zat. Hoe?!

2. Hij laat zich niet vangen. Je hebt natuurlijk ook zin in een extra work-out voor je gaat werken!

3. Hij staat helemaal aan de andere kant van het land te kijken hoe jij een gigantisch eind loopt om hem te vangen, terwijl hij doet alsof hij je niet gehoord of gezien heeft.

3. Hij sloopt de omheining - één draadje is ook nooit genoeg. Dan is massavernietiging verplicht. Als zijn vriendjes erbij betrokken kunnen worden is het nog beter.

5. Hij besmeurt je werkkleren met groen slijm - vooral als je een lichte kleur draagt en onderweg bent naar een belangrijke vergadering.

6. Hij heeft een dik been waardoor je hem voor een lange tijd moet koelen.

7. Hij verstopt zijn poep. Elke dag. Op het eerste oog lijkt zijn stal heel erg schoon, waardoor je denkt dat het klusje zo geklaard is. Maar tijdens het uitmesten blijf je verstopte poep vinden.

8. Hij loopt langzaam onderweg van en naar de wei. Het lijkt wel alsof hij langzamer gaat lopen hoe vaker je ‘kom op!’ zegt. Wáarom?

9. Hij houdt zijn hoofd zo hoog in de lucht dat je zijn halster of hoofdstel niet over zijn oren krijgt. Je armen lijken langer dan ooit tevoren en hij zorgt ervoor dat je op een idioot lijkt terwijl je wanhopig naar zijn hoofd springt.

10. Hij eet zijn ontbijt langzamer dan je voor mogelijk hield.

11. Hij raakt een ijzer kwijt. Dit gebeurt meestal tijdens het rijden, waardoor je de hele bak moet doorzoeken naar dat verdomde ding. En dat is natuurlijk nóóit de eerste plek waar je kijkt.

12. Hij houdt een schrik-athon met flink wat noodstops en gedraai, waardoor je nog meer gestrest van zijn rug af komt.

13. Nog meer poep. Gewoon overal. Inclusief in zijn voer- en waterbak. Je rent als een gek door de stal op zoek naar nog meer poep in die twee minuten die je eigenlijk al niet over had voor je moet werken.

14. Eigenlijk komt het er op neer dat je paard het weet wanneer je te laat bent...

Bron: Horse and Hound