140312029_ABFweb
140312029_ABFweb

Dingen die je beter niet kunt zeggen tijdens de les

Nieuws

Er zijn een aantal dingen die je tijdens de les beter niet kunt zeggen. Niet omdat je instructeur het niet wil horen, maar vooral omdat je er zelf niets aan hebt. Zo maak je het makkelijker voor jezelf en wordt paardrijden nóg leuker!

1. “Sorry” Tenzij je expres dingen verkeerd doet, is ‘sorry’ zeggen meestal nergens voor nodig. Je bent er en doet je best, niet alles hoeft in een keer goed te gaan. Probeer het gewoon nog eens.

2. “Dat heb ik al geprobeerd, dat werkt niet” Soms moet je dingen herhalen (en herhalen en nog eens herhalen...) om resultaat te zien. Vertrouw op je instructeur en wie weet werkt het nu wel.

3. “Ik heb een nieuw zadel/hoofdstel/etc. nodig” Spullen die niet goed meer zijn voor het welzijn van je paard, moet je natuurlijk vervangen. Maar mooie, nieuwe spullen lossen niet alles op. Als die nieuwe spullen er (nog) niet zijn, probeer er dan het beste van te maken. Klagen over wat er allemaal vervangen moet worden, helpt je nu in ieder geval niet verder.

4. “Ik kan het niet” Simpel: als je het niet probeert...

5. “Mijn paard houdt niet van verzamelen/halthouden/buiging/etc. Als we heel eerlijk zijn, zou je paard het liefst rondrennen of grazen in de wei. Maar de beweging die je hem geeft is goed voor hem, hij wordt er beter van. Het maakt dus niet zo veel uit wat de favoriete en minder favoriete oefeningen van jou en je paard zijn, probeer altijd je best te doen.

Bron: Horsejunkiesunited