curly arnd
curly arnd

14 tips voor paardenliefhebbers met een paardenallergie

Welzijn Opvallend

Wat doe je als je allergisch bent voor paarden, maar toch een paardenliefhebber bent? Dan probeer je natuurlijk een manier te zoeken om toch met paarden te kunnen omgaan. Via een oproepje kregen wij veel tips om de allergie de baas te worden. Heb jij last van een paardenallergie? Lees dan snel verder!

1. Draag gladde kleding

“Door kleding te dragen van een gladde stof, blijven er minder haren aan mij plakken en glijden ze er zo weer af. Ook helpt het bij mij om zoveel mogelijk luchtige shirts met lange mouwen te dragen om mijn huid te beschermen.”

2. Goed ventileren

“Zorg er voor dat je het paard kan borstelen op een plek waar voldoende ventilatie is. Bijvoorbeeld vlakbij de ingang van de stal of zet deuren open.”

3. Ga naar de huisarts

“Laat je testen en vraag naar anti-allergie pillen via de huisarts. Mijn ervaring is dat deze medicijnen een stuk beter werken.”

4. Was vaak je handen

“Voorkom dat je aan je ogen komt met vieze vingers door het poetsen of aaien van de paarden door regelmatig je handen te wassen.”

5. Zoveel mogelijk buiten

“Doordat de paarden dag en nacht buitenstaan en we daarnaast poetsen en alle verzorging in de buitenlucht doen, heb ik alleen nog maar een beetje last van mijn allergie als de paarden verharen.”

6. Draag een stofkapje

“Het ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar door een stofkapje te dragen tijdens het poetsen, heb ik bijna geen last meer. Ook kan het helpen om een (zonne)bril op te doen.”

7. Neem op tijd je medicijnen

“Als ik weet dat ik deze dag in aanraking kom met paarden, dan neem ik in de ochtend alvast mijn tabletje tegen de allergie in.”

8. Voorkom dikke vachten

“Ik heb veel minder last van mijn allergie als het paard een dunnere vacht heeft. Dus ik probeer te voorkomen dat mijn paard een wintervacht krijgt of ik laat hem scheren.”

9. Direct weer schoon

“Ga zodra je thuiskomt direct douchen en gooi de paardenkleren in de was.”

10. Ga veel met paarden om ;-)

“Door veel met paarden in aanraking te komen, heb ik een stuk minder last van mijn allergie.”

11. Babydoekjes en vochtige washandjes zijn onmisbaar

“Haal eerst babydoekjes of een vochtig washandje over het paard heen voordat je gaat poetsen. Dan is het oude zweet en stof in de vacht al een heel stuk minder”

12. Koop een Curly Horse

“Curly Horses hebben een gekrulde vacht en zijn daardoor hypo-allergeen, dit betekent dat mensen met een allergie nauwelijks of niet een allergisch reactie krijgen door de vacht van een Curly Horse.”

13. Raak niet je gezicht aan

“Leer jezelf af om je gezicht aan te raken.”

14. Bioresonatie therapie

“Bioresonatie therapie is een alternatieve geneeswijze. Eerst zag ik het nut er niet zo van in, maar het heeft zoveel geholpen dat ik geen last meer heb van mijn allergie, tenzij ik in mijn ogen wrijf.”

Helaas verschilt het erg per persoon wat werkt om de allergie de baas te worden. Bij ernstige allergieën raden wij aan om altijd contact op te nemen met jouw huisarts.

Bron: Bit & Cap