Pools Warmbloed x Fries Revo04C5AD2E-9463-4FFA-AF84-1B3EA2ADEC27
Pools Warmbloed x Fries Revo04C5AD2E-9463-4FFA-AF84-1B3EA2ADEC27

De Kruising: Pools Warmbloed x Fries

Recreatie

Een sportpaard met het behang en de beweging van een Fries, zo kun je A Glorius Revolution van Annemarie Sieben omschrijven. Hoewel hij het resultaat is van een ongelukje, was Annemarie op slag verliefd op haar ‘Revo’. Ze heeft hem sinds hij vier maanden oud was en nu is hij bijna 4 jaar.

Naam: A Glorius Revolution, roepnaam Revo
Geslacht: ruin
Stokmaat: 1.61 m
Kleur: Smokey black
Leeftijd: 3 jaar (in juli 4)

De vader van Revo is een cremellokleurige Pools Warmbloed die zich niet liet tegenhouden door een omheining om een bezoekje te brengen aan de moeder van Revo, een Friese merrie. Wat er toen gebeurde, laat zich niet moeilijk raden. Annemarie kende de eigenaresse van de Fries en zag de veulenfoto’s van Revo op Facebook. “Ik dacht: die moet ik hebben.”

Naar de kliniek

Het was niet gelijk rozengeur en maneschijn, want toen Revo een half jaar oud was en Annemarie nog even bij hem ging kijken voordat ze op vakantie ging, trof ze hem stikkend aan. “Zijn huig was de verkeerde kant op geklapt, dus ik ben blij dat ik ging kijken, anders was hij er misschien niet meer geweest.” De dierenarts kwam erbij en Revo heeft vervolgens 1,5 week in de kliniek gestaan. Hij is er weer bovenop gekomen. Hoewel: “Als hij een keer ziek is, heeft hij het ook gelijk goed te pakken.” De gebeurtenissen in het verleden hebben volgens Annemarie wel de band tussen haar en Revo sterker gemaakt. Het is ook een lief paard. “Een echte knuffelkont en een allemansvriend.”

Inmiddels is Annemarie rustig aan op hem aan het rijden. “Ik wil hem alle tijd gunnen, omdat hij zo jong is.” Ze kan wel al vertellen dat hij met het rijden genoeg pit heeft. “Dat heeft hij van zijn vader. Verder is hij koel in zijn hoofd. Hij vindt alles wel best. Dat heeft hij van zijn moeder.” Het doel van Annemarie is om uiteindelijk met Revo de wedstrijdsport in te gaan, ze wil dressuur gaan rijden.

Vind je de kruising Pools Warmbloed x Fries een aanrader?

“Ja, zeker wel. Omdat hij koel in zijn hoofd is en toch pit heeft als je gaat rijden. Dat is heel fijn.”