Zit in zicht

Nieuws
Zoals iedereen weet is een goede zit het uitgangspunt van elke vorm van paardrijden. Welk niveau of soort paardensport je beoefend, de zit is absoluut de basis. Hoe krijg je nu de juiste zit? Ten eerste is het van essentieel belang dat je goed op je paard zit. De communicatie die je met je paard hebt, gaat altijd via het zadel. We kopen allemaal een zadel, doen daar een paar jaar (of een heel leven lang mee) op verschillende paarden. Maar net als ieder mens is ook elk paard anders. Een goed zadel is dus essentieel. Dan is het nog een kunst om goed in het zadel te zitten. Ben jezelf een beetje stijf, stram of wellicht scheef? (niemand is namelijk recht) dan is het wel fijn om te weten waar je staat.

Meten is weten
In deze workshop kom je te weten hoe recht of scheef je bent en wat dit betekent voor je zithulpen en handhouding. Door het doen van kleine aanpassingen kan je scheefheid gecompenseerd worden waardoor het lichaam van jou en je paard rechter belast wordt, met daardoor minder kans op blessures voor jezelf en voor je paard. Ook ga je oefenen met het bedienen van je spieren, met name van je bekken, op de  flexchair. Zo leer je de bewegingen soepel uit te voeren,
het paard goed te volgen en uit te zitten en niet te blokkeren.

Na het volgen van deze workshop heb je tools in handen waarmee je beter en met meer gemak kunt paardrijden. Je paard en jij zullen meer plezier hebben tijdens jullie trainingen en de communicatie tussen jou en je paard zal verbeteren. Al met al de juiste voorwaarden voor minder blessures en betere prestaties!

Deze training is aangeboden door: 

Angelique Osinga, eigenaar van Quality4yourself en Kwaliteit-dressuur. Het geheel van body, mind, horse en skills wordt aangesproken als specialist in  exchair trainingen, acupunctuur, dryneedling en coaching. Jarenlang actief in de paardensport als instructrice, jurylid en amazone ZZ zwaar .

Mechteld Jonker, eigenaar van Horsescan en specialist in het ‘beter laten lopen van paarden’ door bewegingsinstructie gebaseerd op biomechanica en aanpassingen aan het zadel. Alle ervaring opgedaan als amazone, instructeur, bondscoach en fysiotherapeut voor mens en paard worden in dit geheel gecombineerd.