Koekje
Koekje

Paasrecepten voor jou en je paard

Nieuws

Wil je je paard tijdens de paasdagen eens extra verwennen? Met onderstaande recepten doe je hem zeker een plezier. En jezelf trouwens ook, jij kunt ze ook eten.



Basic havermoutkoekjes


Gezonde, light koekjes voor jou en je vrienden, waarmee je ook indruk maakt op je paard. Met havermout voor energie en banaan in plaats van boter.


Dit heb je nodig:


2 heel rijpe bananen


1 theelepeltje vanille


100 gram havermout


Snufje zout


Handjevol gehakte dadels, rozijnen of stukjes gedroogde appel of abrikoos


60 gram walnoten, grof gehakt


Beetje kaneel


Bakpapier


Koekvormpjes, zoals een paardje


Zo ga je te werk:


Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.


Pel de bananen, prak ze goed fijn in een schaal en meng de vanille, zout en kaneel er door. Voeg dan de havermout, nootjes en stukjes gedroogd fruit toe en roer alles goed door elkaar.


Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en pak het koekvormpje erbij. Leg het vormpje op de plaat, vul het met het havermoutmengsel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Zorg dat je een koekje krijgt van ongeveer twee centimeter dik. Druk het koekje dan voorzichtig naar beneden terwijl je het vormpje weghaalt en maak het volgende koekje.


Bak de koekjes twintig tot dertig minuutjes, totdat ze krokant zijn. Je kunt het mengsel ook in een bakblik scheppen, aanduwen, bakken en in repen snijden als het is afgekoeld. Houd je van zoet? Bestrijk de koekjes dan met een beetje ahornsiroop voordat je ze laat afkoelen. Geef je paard exemplaren zonder extra siroop.



Feestelijke vegan cupcakes


Deze cupcakes maak je zonder boter en eieren, maar zijn toch een feestje voor de hele familie. En wat overblijft van deze vegan traktatie kun je zonder problemen aan je paard geven.


Dit heb je nodig:


1 eetlepel citroensap


1 theelepel bakpoeder


1 theelepel vanille



½ theelepel baksoda


8 eetlepels zonnebloemolie ( of 4 eetlepels olie en 4 eetlepels appelmoes)


200 ml sojamelk


150 gram bloem


100 gram suiker


Snufje zout


Muffin bakblik


(Papieren) muffin vormpjes


 Zo ga je te werk:


Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je muffinbakblik met papieren vormpjes.


Giet het citroensap bij de sojamelk en laat dit vijf tot tien minuten staan. Meng ondertussen in een andere schaal de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Giet de olie, appelmoes en vanille bij de sojamelk en meng alles goed door elkaar. Giet dan het natte mengsel bij het droge bloemmengsel en roer tot alles gemengd is. Vul de muffinvormpjes ¾ met het beslag en bak de cakejes in ongeveer twintig minuten.



Een extraatje


Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld kun je ze afmaken met boterfrosting.


Dit heb je nodig:


75 gram boter (op kamertemperatuur)


125 gram poedersuiker


2 theelepels melk (op kamertemperatuur)


1 theelepel vanille (of een ander smaakje)


Slagroomspuitzak


Mixer


Zo ga je te werk:


Klop eerst de boter los met een mixer. Voeg dan de suiker toe en mix het goed door. Voeg tot slot de melk en vanille toe en mix een paar minuutjes tot je een glad, romig mengsel hebt.


Gebruik een slagroomspuitzak om er een mooie toef mee te maken. Let op: de boterfrosting is niet geschikt voor je paard. Zijn muffin kun je eventueel wel versieren met een toef wortelrasp. Meng er een beetje appelmoes door zodat het blijft plakken.
Koekjes