SELFIE LILIAN EN PRINCESA
SELFIE LILIAN EN PRINCESA

Bit-lezer in beeld: Lilian Hemmelder

Nieuws

Wekelijks volgen we in deze rubriek een Bit-lezer. Diegene houdt een fotodagboekje bij van zijn of haar paardenleven. Lilian Hemmelder (27) uit Purmerend laat je deze week zien hoe haar paardenleven eruit ziet.


“Sinds twee jaar ben ik eigenaresse van de Arabische volbloedmerrie Princesa. Een pittige tante, maar een goudeerlijk paard. Samen rijden we fanatiek dressuur, maken we af en toe een sprongetje en gaan we lekker op buitenrit. Ook vakanties doen we samen, zo waren wij afgelopen zomer een week op de Veluwe te vinden. Na mijn werk ben ik dagelijks bij mijn maatje te vinden. Ik zou nooit meer anders willen. Elke dag is het weer genieten!”

[handwritten]

[row]
[four]

“Elke dag word ik met een vrolijk hoofd begroet. Princesa staat hier heerlijk te zonnen in haar stal.”
[/four]
[four]

“Aan de stal van Princesa mesten valt geen eer te behalen. Een paar verdwaalde drollen en een natte plek. Zo fijn een schone merrie!”
[/four]
[four]

“Princesa loopt elke dag in de stapmolen. We hebben een hele luxe, ideaal voor als het regent en de paddocks zijn omgetoverd tot aquatrainers!”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Op mooie dagen staat ze buiten in de paddock met haar vriendje Thabay. Ze kunnen dit knuffelen uren volhouden. Als Princesa hengstig is, dan zijn ze extra knuffelig!”
[/four]
[four]

“Deze week ging Princesa naar de osteopaat omdat ze last had van haar rug. Ze wordt hier ook behandeld met naalden, dit heet dry needling.”
[/four]
[four]

“Na al dat geprik in in haar rug heeft Princesa wel wat wortels verdiend. Samen met een vitaminekoek die ze in de zomer dagelijks krijgt.”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Nu we een paar dagen niet mogen rijden hebben we extra lange poetsbeurten. Princesa geniet hier enorm van en staat mij vaak een kwartier lang terug te poetsen.”
[/four]
[four]

“Extra genieten van haar weiland nu ze verplicht rust heeft en het zonnetje eindelijk weer schijnt!”
[/four]
[four]

“Princesa is in de afgelopen twee jaar met sprongen vooruit gegaan. Binnenkort starten we weer wedstrijden. Ik vind het belangrijk dat ze plezier houdt in het werk.”
[/four]
[/row]

[/handwritten]

Wil jij ook in deze rubriek? Meld je dan aan via het opgaveformulier.


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/bit-lezer-in-beeld/” class=”alt”]Geef je op[/button]