gisella
gisella

Videoblog: Buikspieren trainen onder het zadel

Nieuws

In eerdere videoblogs van paardenfysiotherapeute Gisella Bartels hebben we jullie laten zien waar de buikspieren van paarden lopen en hoe je deze op stand kunt stimuleren. Ook onder het zadel kun je buikspieren van paarden trainen, dat laat Gisella in deze videoblog zien. “Hoewel vaak gezegd wordt dat een paard een sterke rug moet hebben om de ruiter goed te kunnen dragen, zijn de buikspieren minstens zo belangrijk, zon niet belangrijker. Ze verdienen daarom onze aandacht als we een paard aan het trainen zijn.”


“Gelukkig kunnen we de buikspieren van paarden aanspreken met een heel aantal ‘gewone’ dressuuroefeningen. Door de achterbenen steeds te vragen actief naar onder te treden en door het paard te vragen zijn hals geregeld te laten zakken worden de buikspieren geactiveerd,” vertelt de paardenfysiotherapeute.

“In deze videoblog laten we zien op welke manieren je buikspieroefeningen op kunt nemen in je dagelijkse training. De combinaties tonen de buikspieroefeningen, waarmee je je paard fysiek kunt verbeteren. Natuurlijk is er bij hen ook nog het een en ander waar aan gewerkt moet worden, de paarden zijn beide nog volop in ontwikkeling, maar de getoonde oefeningen kunnen jullie hopelijk wel inspireren om de buikspieren van je paard aan het werk te zetten. Door hier heel bewust mee bezig te zijn wordt je paard mooier, is hij beter in staat jou als ruiter te dragen, kun je lekkerder zitten en zullen alle oefeningen uiteindelijk makkelijker gaan. Reden genoeg dus om aan de slag te gaan met de buikspieren van je paard!”