buitenrit
buitenrit

Nieuwe iPhone app biedt hulp in noodsituaties

Nieuws

Ruiters met een iPhone en iOS 8 hebben vanaf nu beschikbaarheid over de app ‘Gezondheid’, die handig kan zijn in noodsituaties. De app - die standaard geïnstalleerd is op iOS 8 - maakt het mogelijk om belangrijke informatie over je gezondheid op het ontgrendelscherm te zetten.


In de app kun je onder andere je volledige naam, geboortedatum, medische aandoeningen, allergieën, medicijnen en bloedgroep zetten. Zo kunnen eerste hulpverleners met één druk op de knop bij al de nodige informatie.

Als je hulp nodig hebt kan iedereen met de telefoon bij het scherm, omdat het niet nodig is om het scherm met een wachtwoord of code te ontgrendelen.

De app wordt aangeraden door medische professionals. “Wanneer je eerste hulp verleent, ligt de prioriteit bij onmiddellijke hulp en zorg voor de belangrijkste verwondingen op dat moment”, aldus Clive James, ambulancemedewerker. “Maar, deze informatie kan van vitaal belang zijn wanneer er staat dat een persoon bijvoorbeeld een onderliggende medische aandoening heeft waar de behandelend arts van moet weten, of wanneer de patiënt in het ziekenhuis komt voor langdurige behandeling.”

Bron: Horse and Hound