Buitenrit
Buitenrit

Ruim 16.000 euro voor Pink Ribbon dankzij Enjoy the Ride

Nieuws

Op 4 en 5 oktober vonden verspreid door Nederland Enjoy the Ride-sponsorritten voor Pink Ribbon plaats. Dinsdagmiddag 28 oktober werd de opbrengst bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Namens de KNHS overhandigde Erna Bronsvoort, portefeuillehouder Recreatiesport, een cheque ter waarde van 16.409,17 euro aan Susan Veenhoff, directeur van Pink Ribbon.


“Een geweldig bedrag”, zegt Susan Veenhoff. “We zijn de deelnemers en donateurs heel dankbaar, en dat zeg ik uit naam van alle borstkankerpatiënten. Elke euro van de opbrengst gaat naar het onderzoek ‘Karakterisering van kankercellen in het bloed’. Een innovatief onderzoek naar uitgezaaide borstkanker dat binnenkort wordt uitgevoerd door dr. Sleijfer (Erasmus MC) en dr. De Vries (UMC Groningen). Dit was de laatste bijdrage die we nodig hadden om dit onderzoek te kunnen financieren.” Ook Erna Bronsvoort was erg blij met het resultaat, “Dit maakt mij als bestuurder ontzettend trots op alle deelnemers en vrijwilligers. De KNHS bekent kleur want de Nederlandse bossen zagen tijdelijk letterlijk roze. Samen hebben we genoten en dat voor het goede doel.”

Stichting Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft inmiddels ruim 150 onderzoeken en projecten gefinancierd.

Ben jij dol op buitenrijden? Doe dan mee aan Enjoy the Ride. Enjoy the Ride staat voor onbezorgd buitenrijden in de mooiste gebieden, zonder te verdwalen. Het bestaat uit een database met digitale ruiter- en menroutes, gedrukte routekaarten en natuurlijk de Enjoy the Ride buitenritten die in heel Nederland georganiseerd worden. Meedoen? Kijk hier. 

Bron: KNHS