Pink Ride
Pink Ride

Pink Rides leveren recordbedrag op voor Pink Ribbon

Nieuws

Bijna 500 ruiters en menners reden afgelopen weekend mee met de ‘Pink Ride’ sponsorritten op zes locaties in het land. Het geld dat met de Pink Rides wordt opgehaald is voor Stichting Pink Ribbon en wordt besteed aan onderzoek tegen borstkanker met de focus op jonge vrouwen. De georganiseerde buitenritten maakten deel uit van Enjoy the Ride, het buitenrijplatform van de KNHS en FNRS.

Enjoy the Ride voor Pink Ribbon werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. “Vorig jaar hebben we €16.409,17 opgehaald voor Pink Ribbon. Een enorm bedrag waar we dit jaar graag overheen wilden gaan. En dat is gelukt! Via de actiepagina waar mensen geld kunnen doneren hebben we nu al €27.146,11 opgehaald”, vertelt Ellis Feenstra namens de organisatie van de Pink Ride. “Doneren kan nog tot eind oktober. Daarna maken we het definitieve bedrag bekend.”
Bezoekers en deelnemers in Ermelo konden leuke spulletjes kopen in de Pink Ribbon stand en er is nog veel geld gedoneerd. “Dit bedrag komt nog bij de € 27.146,11 die we nu al hebben.” Als leuk extraatje konden de deelnemers in Ermelo gratis hun paard laten wegen op de paardenweegschaal van JoHorse. Zo’n 90 paarden zijn over de weegschaal geweest.
Op zondag werden de overige vijf Pink Ride-sponsorritten gereden, bijvoorbeeld bij Academy Bartels in Hooge Mierde. Hier genoten ruim 85 deelnemers van een prachtige rit met onderweg een lunch. De rit was uitgezet in de bossen achter Academy Bartels, beginnend op Landgoed Culitsrode met haar mooie galoppeerbaan. Verschillende ruiters en teams kregen het voor elkaar om zich voor honderden euro’s te laten sponsoren.
Ook bij Les Chevaux in Buinen werden er naast de rit extra activiteiten georganiseerd. Verkoop van armbandjes, zelf gehaakte paardjes en het organiseren van een veiling en een spelletjesmiddag, hebben er aan bijgedragen dat op deze locatie 4.500 euro is ingezameld.
Begin november wordt de totale opbrengst voor Pink Ribbon bekend gemaakt. Er kan nog tot zaterdag 31 oktober gedoneerd worden via de actiepagina.
Bron: Persbericht.