Lorenzo
Lorenzo

Het jaar 2014 in video’s!

Nieuws

Nu het einde van 2014 nadert kijken we samen met jou terug op een jaar vol video’s op Bitmagazine.nl! We zetten de 10 meest spraakmakende, leukste, liefste, stoerste en leerzaamste op een rijtje, in willekeurige volgorde.



10.


Terugblik NK Vlechten
In september waren de finales van het allereerste NK Vlechten op Horse Event. Bekijk hier een terugblik op een geslaagde eerste editie, vol goede vlecht-tips!

9.


Meer hond dan paard
Dit is de 50 pound wegende Shammy uit de Verenigde Staten. Een jong miniatuurpaardje dat zich volgens zijn baasje meer als een hond dan als een paardje gedraagt. Hij is een echte knuffel en volgt zijn baasje overal.

8.


Als paarden mensen waren: winterdekens
Een hilarisch filmpje van Smartpak ‘If horses were people’, deze keer over dekens in de winter. Herkenbaar?

7.


Die eerste dag
Iedereen die wel eens een geboorte van een veulen van dichtbij heeft meegemaakt weet het: die eerste dag is echt bijzonder.

6.


Oog voor de sprong verbeteren
De video’s met springtips van springamazone Bianca Schoenmakers vielen in de smaak! In deze instructievideo laat ze je zien hoe je je oog voor de sprong kan verbeteren.

5.


Welsh cob wint Grand Prix freestyle
Welsh Cob Cardi bewijst maar weer dat je geen groot dressuurpaard hoeft te zijn om een Grand Prix-kampioenschap te winnen. De hengst met een schofthoogte van 1.49 meter won het Grand Prix freestyle kampioenschap in de US Dressage Finals in Kentucky, Amerika.

4.


Hogeschool 2.0
Van de piaffe naar de jambette of naar de Spaanse draf en een piaffe in galop, achteruit… Juan Diego Garcia Trevijan en zijn paard Escuteiro tillen de Hoge School naar een hoger niveau. Mooi of een stap te ver?

3.


Het nut van galopwerk
Paardenfysiotherapeute Gisella Bartels vulde het jaar met informatieve video’s, waaronder deze instructievideo over het nut van galopwerk.

2.


Meer amazone dan prinses
Naast topamazone is Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ook prinses: ze zegt tante tegen koningin Margaretha II van Denemarken. Bit bezocht haar op een zonovergoten morgen op het prachtige Duitse kasteel Bad Berlenburg.

1.


Prachtige Horse Event afsluiter: Lorenzo!
Lorenzo was de hoofdact van Horse Event 2014. Mocht je dit jaar Horse Event gemist hebben, bekijk hieronder een compilatie van de show van de Flying Frenchman. Of als je net zoals wij er geen genoeg van kunt krijgen..