150113341_ABFweb
150113341_ABFweb

Alles onder het haar!

Nieuws

Haar op je jas, haar op je dekje, op je beenbescherming, op je laarzen.. Alles zit onder het haar! En dat haar veeg je niet zo 1, 2, 3 even weg, het blijft namelijk overal aan plakken. Hier lees je enkele tips om je te verlossen van al dat losse haar.



1. Rubber borstel


Een borstel met rubberen haren is je vriend! Hiermee verwijder je eenvoudig het grootste deel van de losse haren van je kleding en dekjes.

2. Plakroller


Nog zo’n grote vriend, de plakroller! Alle haren blijven aan het klevende velletje van de plakroller kleven, al ben je wel even bezig misschien.

3. Stofzuiger


Met de stofzuiger op de hoogste stand verwijder je de meest hardnekkige haren, die al diep verweven zitten in de stof. Je zult wel regelmatig je stofzuigerzak moeten legen!

4. Wasmachine


De wasmachine kan ook een handje helpen. Let op: stop je kleding en dekjes pas in de wasmachine als je bijna al het haar hebt verwijderd. Het haar wat de wasmachine overleeft lijkt permanent onderdeel van de stof te worden. Hier is geen wetenschappelijk bewijs voor, maar wij vinden het zeer verdacht! ;)

5. Preventie


Misschien wel het allerbelangrijkst: preventie! Haar wat er niet is kan ook nergens aan gaan kleven. Borstel je paard zorgvuldig, bijvoorbeeld met een effectief poetsblok of een kam als de Furminator. Zie je echt door alle haren het paard niet meer? Dan is scheren natuurlijk ook altijd nog een optie!

Heb jij nog aanvullende tips om paardenhaar te verwijderen?


Bron: Bitmagazine