150202217_ABFweb
150202217_ABFweb

Amerikaanse veteraan traint voor Paralympics

Nieuws

Pararuiter Derrick Perkins raakte in 1988 ernstig gewond bij een ongeluk toen hij diende voor de Amerikaanse Luchtmacht. Twintig jaar later, in 2008, begon hij als onderdeel van zijn revalidatietraining met equitherapie op het SIRE Houston Therapeutic Equestrian Center. Sindsdien is hij gek op paarden en nu heeft hij een prachtig doel: meedoen aan de Paralympics van 2016 in Rio de Janeiro.Paralympische droom


Derrick traint vijf dagen per week op het Snowdonia Farms Equestrian Center in Tomball en werkt daar hard aan het verwezenlijken van zijn droom. Toch had hij vroeger nooit gedacht dat die droom in de paardensport zou liggen. “Ik heb altijd gedacht dat ik mijn droom waar zou maken met Tae Kwon Do” vertelt hij. Maar door de equitherapie die hij volgde werd alles anders. “Ik begon met het rijden van wedstrijden in 2009 en ik vond het geweldig!” In de vier jaar dat de pararuiter rijdt voor SIRE won hij lintjes in Trail, Barrel rijden en in 2013 won hij de begeerde rodeo belt buckle. Sinds 2011 begon hij serieus na te denken over deelname aan de Paralympische spelen van 2016 in Rio de Janiero. Toen hij in 2012 zijn 1A classificatie ontving, waarmee hij internationale wedstrijden mocht gaan rijden, leek die droom iets dichterbij te komen. Vanaf januari 2013 richt hij zich samen met trainer Jayne Lloyd volledig op zijn Paralympische droom.

Uitdagingen


Het paard dat hij rijdt heet Joshua. De klik met dit paard was direct bij de eerste ontmoeting duidelijk. Derrick en Joshua zijn goed op weg, maar zijn er nog niet. Momenteel staan ze op een score van 58, terwijl een score van 63 nodig is om gekwalificeerd te worden voor het team. Volgens trainer Jayne moet dit zeker haalbaar zijn, zeker omdat Derrick en Joshua nog maar een paar maanden een team vormen. Naast het verbeteren van de score wacht er nog een andere uitdaging voor de ruiter. Hij moet minimaal $300.000 bij elkaar zien te krijgen om zijn deelname te financieren. Er is daarom een fonds geopend, zodat mensen een donatie kunnen storten als zij hem willen steunen in zijn droom.

Bekijk hier foto’s van pararuiter Derrick en zijn paard Joshua.

Bron: Chron.com