120508504_ABFweb
120508504_ABFweb

Veiling verwaarloosde pony leidt tot Kamervragen

Nieuws

Vorige week berichtten we al over meerdere aangiftes tegen de voormalige eigenaren van de failliet verklaarde stalhouderij Meijer, de curator en veilingsite BVA Auctions vanwege een ernstig verwaarloosde Shetlandpony. Dit heeft nu geleid tot Kamervragen van de Partij voor de Dieren.Kamervragen


De Partij voor de Dieren wil bijvoorbeeld van de staatssecretaris weten in hoeverre zij bekend is met de schrijnende situaties die regelmatig ontstaan door de inbeslagname van dieren van mensen met schulden bij (dreigende) uithuiszettingen en bij faillissementen. Curatoren zouden daarbij regelmatig dreigen met het in beslag nemen van huisdieren, om de eigenaren – die een emotionele band hebben met hun dier – onder druk te zetten de schuld te betalen.

Geëuthanaseerd


De ernstig verwaarloosde Shetlandpony die verkocht werd via veilingsite BVA Auctions kon nauwelijks meer lopen door twee gekantelde hoefbenen en zwaar misvormde hoeven. Daarnaast was de pony zeker tien jaar ouder dan in de advertentie en het paspoort stond vermeld. De nieuwe eigenaren besloten na het ophalen van de pony direct door te rijden naar de dierenarts, waar ze hem lieten inslapen.

Bekijk hier de Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Bron: Horses/PiepVandaag