oog detail schimmel
oog detail schimmel

Politiepaard krijgt operatie dankzij fans

Nieuws

Al elf jaar lang is politiepaard Jake niet uit het straatbeeld van Indianapolis te denken. Helaas werd het arme dier ziek en was er een dure operatie nodig. Gelukkig voor Jake had hij trouwe fans die geld ophaalden voor de operatie, schrijft Horsetalk.


De dertien jaar oude Appaloosa-Percheronkruising Jake gaat het gevecht aan met huidkanker. Hij staat al een tijdje onder behandeling, maar de agressieve kanker heeft effect op een gevoelig deel van zijn lichaam en dat maakte een operatie noodzakelijk. De hoge kosten van de operatie vielen helaas niet onder de basiszorg waarvoor de stad geld beschikbaar heeft, waardoor er een inzameling werd gehouden.

De IMPD Horse Patrol Association, een privégroep die de Bereden Politie ondersteunt, lanceerde een online campagne die al snel 4710 dollar ophaalde. Meer dan genoeg voor de operatie. Afgelopen weekend werd Jake geopereerd en er is goede hoop dat hij zal herstellen en weer aan het werk kan.

Dr Jan Hawkins voerde de operatie uit waarbij een grote weefselbal werd verwijderd, die geen kanker bleek te zijn maar gewoon vet. Jake bloedde iets meer dan verwacht toen hij bijkwam, maar dat was al snel onder controle.

De Bereden Politie meldde een dag na de operatie dat Jake nog een keer geopereerd moest worden omdat hij schade heeft aangericht aan de wond. Op dit moment gaat het goed met Jake, hij moet nog een tijdje rusten voor hij weer aan het werk kan. Gisteren werd op Facebook gemeld dat hij weer thuis is.


Bron: Horsetalk