140719214_ABFweb
140719214_ABFweb

Wachten op de comeback van Totilas: EK of Rio?

Nieuws

Al een lange tijd hebben we niets meer vernomen van miljoenenhengst Totilas en ruiter Matthias Alexander Rath. Sinds de twee een combinatie vormen hebben ze met veel pech te maken gehad. Het wachten is nu op een comeback. Wanneer die zal plaatsvinden is nog niet bekend, maar er wordt nog niets uitgesloten.


Sinds afgelopen zomer verscheen de combinatie geen enkele keer in de wedstrijdring. Heel het wereldbekerseizoen ging aan hen voorbij. Mede-eigenaar Paul Schockemöhle deed recent het boekje open en liet weten dat Totilas’ comeback nog niet gepland is. Zijn deelname aan de Europese Kampioenschappen in Aken sluiten ze echter niet uit.

Deelname EK


“De datum van zijn terugkeer in de wedstrijdsport is niet bekend. We hopen nog altijd dat Totilas en Matthias Alexander Rath samen kunnen deelnemen aan de Europese Kampioenschappen”, aldus Schockemöhle. De Europese Kampioenschappen zelf vinden plaats van 11 t/m 23 augustus in Aken. De Duitser vertelde het volgende over de huidige gezondheidstoestand van de vijftienjarige hengst: “Totilas was kreupel, maar hij wordt op dit moment weer rustig aan opgebouwd”.

Olympische Spelen in Rio


Sinds Rath en Totilas een duo vormen, hebben ze met veel pech te maken gehad. Zo moesten zij de Olympische Spelen van 2012 en de Wereldruiterspelen van 2014 aan hen voorbij laten gaan vanwege blessures en ziekte van de ruiter. Rath hoopt nog op een medaille op een groot kampioenschap. Het hoofddoel is om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Bron: Horses / Sport1