110622585_ABFweb
110622585_ABFweb

Paardenbelasting eist tol: drie paarden ingeslapen

Nieuws

In het Duitse plaatsje Schlangenbad heeft een vrouw haar drie paarden in laten slapen als gevolg van de onlangs ingevoerde paardenbelasting. De eigenaresse kon het opgelegde bedrag niet langer betalen en wilde voorkomen dat ze haar paarden om financiële redenen zou verwaarlozen. Uiteindelijk zag zij geen andere uitweg dan de dieren euthanaseren.


In de nabijgelegen gemeente Bad Sooden-Allendorf heeft een andere eigenaar al twee paarden naar een asiel moeten brengen. De eigenaar verklaarde in een bijgevoegde brief verklaarde dat hij wegens de paardenbelasting, niet meer in staat was om voor de twee oude en zieke dieren te zorgen.

Belastingmaatregel


De paardenbelasting werd eind vorig jaar in drie Duitse gemeentes (Bad Sooden-Allendorf, Kirkheim en Schlangenbad) ingevoerd. Paardeneigenaren moeten een jaarlijkse heffing variërend tussen de 250 en 750 euro per paard betalen. Deze variatie is mogelijk omdat de zestien deelstaten ieder nog zelf de lokale belastingen mogen vaststellen voor producten of diensten die niet door de centrale overheid worden belast. De betreffende gemeentes hebben te maken met veel weerstand onder de paardeneigenaren. De meeste belastingaanslagen worden niet betaald worden en diverse mensen hebben hoger beroep aangetekend tegen de beslissing.

Bron: Pro Pferd / Reiter Revue