zadels
zadels

Vijf keer ingebroken op gehandicaptenmanege

Nieuws

“Waardeloos, ik ben ben ontzettend boos!” Dat zegt secretaris Bartels van de Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden tegen RTV Oost. Afgelopen weekend werd er voor de vijfde keer ingebroken in de manege aan de Oosterholtseweg.


In de nacht van vrijdag op zaterdag betraden dieven de manege, de paarden bleven gelukkig ongedeerd. Een vrijwilliger zag zaterdagochtend dat de voordeur met een koevoet was opengebroken en de zadelkasten waren flink overhoop gehaald.

“We worden er moedeloos van, we proberen er met tachtig vrijwilligers iets moois van te maken voor de zwakkeren in de samenleving en daar maakt dat tuig dan misbruik van. Ik heb er geen goed woord voor over”, vertelt Bartels. Waarschijnlijk was het de daders om geld te doen. “Maar we hebben helemaal geen geld in de manege”, verzucht het aangedane bestuurslid van de stichting.

Het lijkt erop dat er niets is meegenomen, toch loopt de schade aan de opengebroken deuren en kasten vermoedelijk in de duizenden euro’s. De inbraak heeft geen gevolgen voor de lessen in de manege, die gaan gewoon door.Bron: RTV Oost