141125380_ABFweb
141125380_ABFweb

Google herdenkt Pony Express met spelletje

Nieuws

Zoekmachine Google gebruikt regelmatig zogenaamde Doodles om bijzondere evenementen of jubilea te vieren. Gisteren werd op de Amerikaanse website van Google op een leuke manier aandacht besteed aan de Pony Express, dat gisteren 155 jaar geleden de eerste post bezorgde.Handig communicatiemiddel


De Pony Express is een soort koeriersdienst te paard, waarmee vroeger communicatie tussen Oost en West Amerika mogelijk werd gemaakt. Door het gevaarlijke Wilde Westen dat tussen Oost en West Amerika in lag, was communicatie erg lastig en duurde het soms maanden om een bericht van het Oosten naar het Westen te krijgen. De Pony Express was de oplossing; verschillende jonge, lichte ruiters op verschillende snelle paarden wisselden elkaar op de route af om steeds in een hoog tempo door te kunnen blijven gaan. Iedere ruiter had eten, drinken en een geweer bij zich. Zo bezorgden ze samen post in slechts 10 dagen, wat voor die tijd uitzonderlijk snel was. Het was in die tijd een heel belangrijk communicatiemiddel en de Amerikanen van nu zijn nog steeds heel trots op de Pony Express.

Bekijk hier het verhaal achter de Pony Express:

Spelletje


Google besloot er niet alleen een Doodle aan te wijden, maar er ook een grappig spelletje van te maken. Met de pijltjes op je toetsenbord moet je het paard langs allerlei obstakels leiden en ondertussen zoveel mogelijk brieven verzamelen. Je kunt het spelletje hier spelen ;)

Bron: Google