Koets
Koets

New Yorkse koetspaarden zijn gewoon ‘relaxed’

Nieuws

Een wetenschapper uit Californië heeft onderzoek gedaan naar de stressniveaus van de koetspaarden in New York, schrijft NY Daily News. Hij ontdekte dat de dieren gewoon ontspannen zijn.


Joe Bertone, die gespecialiseerd is in Diergeneeskunde aan de Western University of Health Sciences, gaf afgelopen week een presentatie aan raadslid Rafael Espinal en vertegenwoordigers van een aantal andere leden. Espinal verzet zich tegen het verbod, waarvoor burgemeester De Blasio zich al een tijdje hard maakt, maar dat nog altijd onbeslist is.

In de studie van Bertone werd gekeken naar de cortisolniveaus van de paarden, die kunnen pieken tijdens stress. Hij ontdekte dat de paarden heel ontspannen waren. The Teamsters, die de koetsiers vertegenwoordigen, betaalden voor zijn de presentatie van Bertone. De koetsindustrie financierde het onderzoek.

Edita Birnkrant van Friends for Animals, was een van de ongeveer twintig demonstranten die aanwezig was bij de presentatie. Ze trekt de resultaten van de studie in twijfel en zegt dat het een “nep-studie is waarvoor de industrie heeft betaald”.

Bron: NY Daily News