090723970_ABFweb
090723970_ABFweb

Gehandicapte vrouw werkt dankzij man weer op paardenfokkerij

Nieuws

Gayle Shann uit het Australische Queensland was 27 toen ze bij een ernstig ongeluk met een graafmachine haar rechterarm verloor en haar linkerarm werd verbrijzeld. Dankzij haar lieve man Mac kan ze ondanks haar handicap toch haar werk op hun veeboerderij en paardenfokkerij doen. Hij kleedt haar namelijk elke dag ‘s morgens aan, doet haar make-up en helpt haar met eten. Als dat geen ware liefde is!



Dankbaar


“Ik ben echt de gelukkigste vrouw ter wereld met zo’n man als Mac”, vertelt Gayle in een tv-reportage, die de populairste ooit was in de ABC-reeks ‘Australian Story’. Het verhaal van Gayle en Mac werd al in 2003 uitgezonden, maar het programma ging vorige week opnieuw langs bij het ultieme liefdeskoppel. “Zonder hem kon ik dit prachtige werk echt niet doen, ik ben hem zo dankbaar.”

In voor- en tegenspoed


In de zomer van 2002 kwam Gayle met haar handschoen vast te zitten in een graafmachine, waardoor ze haar rechterarm compleet verloor en haar linkerarm verbrijzeld werd. Gayle kon na haar revalidatie weer naar huis maar had natuurlijk veel van haar zelfstandigheid verloren. Mac nam de huwelijksgeloften héél serieus en verzorgt zijn vrouw sindsdien iedere dag. Hij poetst haar tanden, helpt haar bij het douchen, aankleden en eten. Hij leerde zelfs de make-up van Gayle te doen. “Hij deed het vanaf het begin allemaal zo goed”, vertelt Gayle. “Nog veel beter dan ik had verwacht. Nu is hij soms zelfs een beetje eigenwijs: hij heeft echt zijn eigen mening over wat ik moet aantrekken.”

Zelfstandig


Hoewel Gayle voor een groot deel afhankelijk is van Mac, doet ze ook veel zelf. Het administratieve werk voor hun bedrijf bijvoorbeeld, doet ze zelfstandig. En met een speciaal door haar vrienden gemaakte tractor drijft ze de paarden bijeen en kan ze ook werken in de veeboerderij. Gayle is ook trouwe supporter van haar cowboy Mac en staat bij iedere wedstrijd langs de zijlijn.

Bekijk hier foto’s van het liefdeskoppel Gayle en Mac


Anything For Her Posted by Australian Story on zondag 14 juni 2015

 



Bron: ABC Online