Emma
Emma

Emma Massingale verblijft met pony’s op onbewoond eiland

Nieuws

Kennen jullie Emma Massingale nog? De freeriding-amazone is drie weken geleden een unieke uitdaging aangegaan: samen met zes Connemarapony’s vertrok ze naar een onbewoond Iers eiland. Ze slaapt in een grot en vist haar avondeten bij elkaar, op Facebook houdt ze een reisverslag bij.


Twee van de zes pony’s waren nog nooit bereden of in de hand geweest. Emma nam zichzelf voor de dieren tijdens haar tijd op het eiland te rijden zonder zadel. Ze kocht de pony’s - de drie jaar oude Evenos en de vier jaar oude Echo, van Clifden in het Connemara National Park. Ze krijgen gezelschap van haar eigen vier Connemara’s: Atlantis, Nahla, Comet en Calypso.

Binnen een week zat Emma al op zowel Evenos en Echo. “Allemaal aan boord. Dit is waarschijnlijk het beste gevoel dat ik ooit heb gehad’, schrijft ze op 13 juni. “We hebben nog een lange weg te gaan, maar Evenos doet zo zijn best.”


All aboard!! There is only one picture today, as this is probably the best feeling I have ever had. #Evenos #liberty...

Posted by Emma Massingale on zaterdag 13 juni 2015 

De dag erna kon ze Echo voor het eerst rijden. “Echo heeft vandaag een grote verandering ondergaan, misschien wilde hij ook bij de club horen. Ik was gewoon met hem aan het spelen en voelde dat het tijd was om op zijn rug te stappen. Hij had er helemaal geen problemen mee.”

Sindsdien maakt ze flinke stappen en kunnen beide pony’s al liggen op commando. Ze traint ze met dezelfde technieken als die ze toepaste op haar eigen pony’s.


Somedays it’s cool to just chill out and enjoy being really happy! #theislandproject #connemara NAF Mole Valley Farmers Equestrian Ariat Europe Irish Horse Gateway Horseware Berghaus

Posted by Emma Massingale on vrijdag 26 juni 2015 

Emma moet natuurlijk ook aan zichzelf denken, ze heeft het druk met vissen. Ze nam alleen basisbenodigdheden mee naar het eiland. Op Facebook plaatst ze updates.


My lunch! #protein

Posted by Emma Massingale on zaterdag 27 juni 2015Bron: Facebook