IHAD
IHAD

‘Liever zonder kleren dan zonder cap!’

Nieuws

Om meer aandacht te krijgen voor International Helmet Awareness Day op 1 augustus 2015 heeft organisator Riders4Helmets wel een heel bijzondere foto-actie op touw gezet. De stichting moedigt ruiters aan om foto’s in te sturen van zichzelf met een cap op - maar zonder kleren aan.


De eerste amazone die zich naakt liet fotograferen voor de actie is Nieuw-Zeelandse wedstrijdruiter en model Elizabeth Charleston, die ernstig hersenletsel opliep toen haar paard tijdens een wedstrijd op haar hoofd viel. Elizabeth herstelde, maar heeft nog steeds elke dag last van extreme vermoeidheid, hoofdpijn en geheugenverlies. Sinds haar herstel zet Elizabeth zich volop in om ruiters zich er bewust van te maken hoe belangrijk het is een helm te dragen bij het paardrijden. Een uitstekend boegbeeld voor de International Helmet Awareness-campagne, dus!

Om échte blootfoto’s gaat het niet: Elizabeth bedekt op de foto haar lichaam grotendeels met een bord met daarop de tekst ‘I would rather go naked than not wear a helmet’.  Inmiddels hebben wereldwijd vele ruiters haar voorbeeld gevolgd: de Riders4Helmets-Facebookpagina wordt overspoeld met ruiters die enkel gekleed gaan in een cap en zich verder handig bedekken met zadels, dekjes en bodyprotectors. Tot nu toe hebben vooral ruiters uit Nieuw-Zeeland en Australië zich gewaagd aan de uitdagende foto’s, maar ook in Zuid-Afrika liet een team springruiters hun steun blijken.

Zelf meedoen met je rijvereniging, stalgenoten of gewoon in je eentje? Je kunt nog de hele dag foto’s opsturen naar Riders4Helmets. Houd je liever je kleren aan, dan kun je natuurlijk ook gewoon meedoen aan onze eigen fotowedstrijd ;-)

Bekijk hier alle (SFW!) foto’s op de Facebookpagina van Riders4Helmets.


Bron: Horsetalk