scott brash
scott brash

Waarom een cap dragen sexy is

Nieuws

Alle slappe excuses waarom een cap dragen stom is, die kennen we ondertussen wel. Goede redenen om wél een cap op te zetten, die kunnen we ook genoeg bedenken. Maar of een cap dragen nou zo sexy is...? Jazeker, en wel om de volgende redenen! ;-)



1. De paardrij-look is HOT


Sla een willekeurig modetijdschrift of catalogus open en je weet het: iedereen wil er graag uitzien alsof ze nét van hun paard zijn gestapt. Strakke broeken, getailleerde jasjes, jodhpurs, riemen met een gouden bitje... Jij droeg ze als paardenmens natuurlijk al jaren, maar nu is het ineens hip. Tijd om een echte trendsetter te worden: vanaf nu maak jij de equestrian look compleet door met je cap op over straat te gaan. Iedereen die je nakijkt, is gewoon jaloers op je fashion sense.

2. Slim = sexy


Het is wetenschappelijk bewezen: om grappig te zijn, moet je slim zijn, en slim is het nieuwe sexy! En weet je waar al die grappigheid en slimheid worden bewaard? Juist, in je hersenpan. Die moet je dus zo goed mogelijk beschermen. Zie een cap dus als een soort beha voor je brein, die ervoor zorgt dat de zaken daar niet teveel door elkaar geschud worden. Trouwens, als we het toch over sexy hebben: zouden ze niet eens een cap kunnen ontwerpen met zwart satijn en kant?

3. Wilde manen


Je kent het cliché vast wel, en anders moet je maar eens elke willekeurige actiefilm bekijken waarin een vrouw op een motor rijdt. Het is hét stereotype beeld van een stoere, sexy vrouw: op het moment dat ze haar helm afzet, schudt ze haar lange, wilde lokken los. Dat kunnen wij als paardenmensen ook! Verstop die lokken niet meteen onder een petje zodra je van je viervoetige motor stapt en je helm afzet, maar schud ze uit alsof je in een shampooreclame zit. Hoe bedoel je, helmhaar?

4. Zweet = heet


Wetlook haar is weer terug van weggeweest: modebewuste fashionista’s sprayen hun haar vol dure producten en staan úren te föhnen voor de perfecte beach waves. Die krijg jij dus gewoon gratis na een uurtje paardrijden met cap! Zweet is niet vies, zweet is sexy. Zolang je jezelf maar niet door de paardenlucht heen gaat ruiken, tenminste... ;-)

5. Niets is zo sexy als Grand Prix


Charlotte Dujardin, Scott Brash, Adelinde Cornelissen, Isabell Werth... Allemaal capdragers, allemaal jaloersmakend fotogeniek. Bij dit populaire groepje wil je dus écht wel horen! Voordat je Grand Prix-niveau hebt bereikt, moet je waarschijnlijk nog even oefenen, maar een cap opzetten kunnen we allemaal. Waar wacht je nog op?

Naar een idee van Horse Collaboration