UVEX Sports _ EQUESTRIAN - Saison 2020-2021 Content _ HQs-OCs
UVEX Sports _ EQUESTRIAN - Saison 2020-2021 Content _ HQs-OCs

Slimme caps voor extra veiligheid

Nieuws

Een cap is bedoeld om je hoofd te beschermen tijdens een val van je paard. De nieuwe, slimme caps van Uvex kunnen echter nog veel meer. Wat dacht je van vragen hoe hard je bent gevallen en, als je niet reageert, contactpersonen waarschuwen dat er wat aan de hand is en waar je bent.




[caption id=”attachment_129699” align=”alignright” width=”300”] uvex Exxential[/caption]

De cap die dat allemaal kan is de Uvex Elexxion Tocsen. Er zit een intelligente sensor in die werkt op Tocsen-technologie. Dit veiligheidssysteem bestaat uit een nauwkeurige crash-sensor die in verbinding staat met een smartphone app (Android & iOS). Bij een val signaleert de sensor dat er wat mis is. Als de ruiter vervolgens niet snel genoeg reageert in de app, zendt deze een noodsignaal uit naar contactpersonen en andere gebruikers van de Tocsen-app die in de buurt zijn. Door middel van de GPS-tracker kunnen zij meteen zien waar de ruiter zich bevindt. Een veilig idee voor ruiters die lange buitenritten maken.

LED & MIPS


Uvex heeft nog twee innovatieve caps ontwikkeld. De Exxential II LED heeft ingebouwde lampjes lampjes – wit aan de zijkant, rood achterop – die de zichtbaarheid van de ruiter in de schemering en het donker vergroten (zie foto bovenin). De lampjes zijn te bedienen met een aan/uitknop en kunnen constant branden of knipperen. Deze cap voldoet aan de eisen voor fietshelmen en kan dus ook op de fiets op weg naar stal worden gedragen.

[caption id=”attachment_129701” align=”alignleft” width=”300”] uvex Elexxion[/caption]

Een cap die je nog beter beschermd bij een valpartij is de Uvex Exxential II MIPS. MIPS staat voor Multi Directional Impact Protection-systeem. Dit houdt in dat er een beweegbare tweede schaal binnen in de cap zit, tussen de voering en de harde buitenschaal. Als een ruiter onder een bepaalde hoek valt, worden de roterende krachten die daarbij vrijkomen opgevangen door deze tweede schaal, in plaats van door het ruiterhoofd. Dit kan ernstig hoofdletsel bij een val helpen voorkomen.
UVEX Sports _ EQUESTRIAN - Saison 2020-2021 Content _ HQs-OCs
UVEX Sports _ EQUESTRIAN - Saison 2020-2021 Content _ HQs-OCs