9
9

Bit-lezer in beeld: Mies Bergmans

Nieuws

Wekelijks volgen we in deze rubriek een Bit-lezer. Diegene houdt een fotodagboekje bij van zijn of haar paardenleven. Deze week kijken we mee in het paardenleven van Mies Bergmans (17) uit Mol (België).


“Mijn paardenavontuur startte toen ik negen was: toen mocht ik ein-de-lijk op rijles! In 2012 begon ik Amika en Mariska (twee Haflingers van twee en drie jaar) te verzorgen. Een jaar later stopte ik op de manege en ging ik fulltime voor de verzorgpaarden. In januari 2014 werd Amika ziek, we deden alles om haar te genezen. Uiteindelijk is ze naar de paardenkliniek vertrokken, maar na enkele dagen daar is ze toch overleden. Oorzaak: haar hart had het begeven. Iedereen was geschrokken van dit nieuws; want je verwacht dat een vierjarige haar ziekte wel te boven komt, maar het mocht niet zijn. Amika was er niet meer, Mariska treurde. Daarop besloten de eigenaren van Mariska om haar te laten dekken. Ik kreeg in januari ook interesse in de fotografie, daar waren de paardjes dan de dupe van: ze moesten namelijk altijd model spelen. In augustus 2014 kwam de 8-jarige New Forest ruin Juno op hun pad, hij kreeg een nieuwe thuis bij Mariska. Het klikte meteen tussen die twee! En op 2 juni 2015 was het zo ver Mariska haar veulentje werd geboren! Een voshengstje genaamd Thunderboy maakte de kudde compleet.”

[handwritten]
[row]
[four]

“Avondwandelingetje met moeder en zoon, Thunder was zo flink!”
[/four]
[four]

“Met Juno neem ik af en toe les bij Fabienne Walravens. We steken er veel van op!”
[/four]
[four]

“Ik vind het belangrijk om soms gewoon bij de paarden te ‘zijn’. Maar ze komen ook zelf aandacht zoeken.”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Kleine Thunder heeft soms zijn hypermomentjes. Heerlijk om hem zo bezig te zien!”
[/four]
[four]

“Ook wij houden van nieuwe spulletjes! Helemaal in love!”
[/four]
[four]

“’s Avonds longeer ik vaak met Juno, super om onze stemcommando’s te oefenen. Het lukt steeds beter.”
[/four]
[/row]
[row]
[four]

“Lieve Amika verdient hier ook een plaatsje. Ze mag er misschien niet meer zijn maar ze is een bijzonder engeltje waar ik veel van geleerd heb.”
[/four]
[four]

“Met een vriendin van mij, Nicky Van Cantfort, hadden we een gezellige fotomeeting georganiseerd! Wauw, voor herhaling vatbaar!”
[/four]
[four]

“Mariska is toch wel mijn allerliefste vriendinnetje.”
[/four]
[/row]

[/handwritten]

Wil jij ook in deze rubriek? Meld je dan aan via het opgaveformulier.


[button href=”https://www.bitmagazine.nl/bit-lezer-in-beeld/” class=”alt”]Geef je op[/button]

1
2
3
4
5
6
7
8
10