houten paard
houten paard

Houten ‘paardenkerkhof’ zet inwoners voor een raadsel

Nieuws

In een weiland in de Britse stad Lincoln staan dertig houten speelgoedpaarden. Over hoe ze er zijn gekomen bestaan verschillende verhalen, schrijft de Boston Globe.


Voor zover Harold McAleer weet, begon het een aantal jaar geleden met een limonadekraampje, twee kinderen die wat extra geld wilden verdienen en een paar antiek kinderspeelgoed. “De limonadekraam werd geen succes, de kinderen gingen weg. Maar de paarden bleven”, vertelt Harold, die al dertig jaar in Lincoln woont. “Door de jaren heen is het aantal paarden gegroeid.”

Megan Kate Nelson woont ook in Lincoln en documenteerde de groei van de paarden in video’s en foto’s. Zij denkt dat het anders is gegaan. “Het begon met een enkel paard in 2010”, vertelt ze. “Daarna kwam er een tweede en daarna ging het hard. De paarden worden nu overwoekerd met onkruid en wilde bloemen.”

Door de jaren heen bleef het aantal paarden in het veld groeien. Afgelopen jaar verdubbelde het aantal en het weiland is een icoon geworden. De politie weet niet waar de poppen vandaan komen.

Volgens James Pingeon werd de eerste geplaatst tijdens de feestdagen. “Het begon hier toen we een kleine Halloweenshow hadden. We hadden een onthoofde ruiter en we wisten niet wat we na afloop met het paard moesten doen. Dus we besloten hem te laten staan.”

De andere paarden bleven komen. “Het is een spontaan kunstwerk”, vertelt Pingeon.

Kijk hier voor een filmpje en hier voor foto’s van de paarden. 

Bron: Boston Globe