080703327_ABFweb (Large)
080703327_ABFweb (Large)

Koetsier vertrapt door paard op steile helling

Nieuws

Op de Wijngaardberg in het Belgische Wezemaal is zaterdagmiddag een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval met een paardenkoets. Het slachtoffer kwam onder zijn op hol geslagen paard terecht. Het ongeluk gebeurde op heuvelachtig terrein.


Een koppel uit het Mechelse Onze-Lieve-Vrouw-Waver was met paard en koets de steile bosheuvel opgetrokken toen het plots mis ging. Om een onbekende reden sloeg het paard op hol, en ging het van het heuvelpad af. De koetsier, een man van ongeveer 50 jaar, werd daarbij uit het rijtuig geslingerd. Het slachtoffer kwam ongelukkig onder zijn paard terecht, en werd vertrapt. Hij raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Zijn vrouw kon nog op tijd uit de koets te springen, en raakte slechts lichtgewond.

De Wijngaardberg is een geliefd wandel- en mountainbiketerrein. Maar wat de koets op de zeer steile bosheuvel deed, is ook voor burgemeester Dirk Claes een raadsel. “Het ongeval deed zich voor op het pad richting het Heilig-Hartbeeld, in de buurt van de Kerzestraat. Het is inderdaad een beetje raar dat men zich op die locatie met een koets begeeft. Het heuvelrijke parcours lijkt me daarvoor immers niet echt geschikt”, zegt Claes.

Bron: HLN