Opening_IMG_1609 (Large)
Opening_IMG_1609 (Large)

Met Quantum Savvy zonder dwang naar meer plezier en veiligheid

Nieuws

Paarden die gedragsproblemen vertonen; het kan tot onveilige situaties leiden. Toch zijn er veel mensen die op zulke paarden blijven rijden, al dan niet met hulpmiddelen als bijzetteugels en speciale bitten, om het paard mee onder controle te houden. Geen goede zaak, vindt Carola Colson-van ’t Hof, trainer en instructeur bij Quantum Savvy Nederland. “Wie zonder dwang en met wederzijds respect een band opbouwt, krijgt daar een veiliger, gezonder en vooral gelukkiger paard voor terug.”



Het gebruik van hulpmiddelen zoals slof- en bijzetteugels staat haaks op de filosofie en werkwijze van Carola Colson-van ’t Hof en het Quantum Savvy Horsemanship trainingsprogramma. Carola: “Je maakt de omgang met je paard er niet veiliger mee, en al helemaal niet leuker. Bij ons gaat het er juist om dat je paard met je wíl werken, zonder dat daar dwang voor nodig is. Hiervoor moet je je paard begrijpen en een band met hem opbouwen. Je paard moet leren nadenken in situaties en jou kunnen vertrouwen, in plaats van op zijn instinct af te gaan. Je kunt een paard aanleren om zijn hersenen te gebruiken. Pas dan is communicatie mogelijk en kun je een band opbouwen. Het moet een soort samenwerking zijn tussen mens en dier”, legt Carola uit. “Veel mensen luisteren niet goed naar hun paard, waardoor ze vervelend gedrag gaan vertonen, zoals bokken of bijten. Dat is vaak uit onwetendheid. Mensen grijpen naar hulpmiddelen en denken het probleem te hebben opgelost, maar dat is niet zo. Zie dat ongewenste gedrag juist als feedback! Probeer uit te vinden waarom je paard dat doet. Sta eens stil bij de dingen die je doet en hoe je ze doet. Ben je steeds bezig met dingen afdwingen? Voelt je paard zich eigenlijk wel prettig bij jou in de buurt? Wil hij met je meewerken? Oftewel: hoe is jouw relatie met je paard?”

[panel]

Win een cursus grondwerk!


Van 20 tot 28 augustus 2016 verzorgen Master Horsemen Shane en Meredith Ransley diverse clinics bij Stal ’t Reelaer in Raalte. Er komen onderwerpen als zelfvertrouwen met rijden, connectie, vrijheidswerk en impulsie aan bod. Heb je interesse in zo’n clinic? Voor meer informatie kun je terecht bij Carola Colson-van ’t Hof via Carola@qssalland.nl.

Carola volgde haar opleiding bij Quantum Savvy Horsemanship in Australië en Engeland en is trainer en instructeur voor het opleidingsprogramma in Nederland. Als Bit-lezer maak je kans op een gratis zesweekse cursus grondwerk level één, een perfecte voorbereiding op de clinics van Shane en Meredith, waar je enige basiskennis van horsemanship voor nodig hebt. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij een van de twee gelukkigen.

De winactie is gesloten. De winnaars zijn Floor Zijda en Nina Bos. Zij ontvangen persoonlijk bericht.


[/panel]
ShaenL2clinic (Large)
Saddle Logo and gold text copy-1
quantum savvy